HomeNieuwsWalking Football, óók voor vrouwen!

Walking Football, óók voor vrouwen!

Logo van SV Loosdrecht

Vanaf september is het bij SV Loosdrecht mogelijk om Walking Football te beoefenen. Dit is een sport waarbij 55-plussers, die ondanks de leeftijd graag een balletje willen blijven trappen. Bij voetbalvereniging SV Loosdrecht is het zo’n succesvol initiatief, dat het voor een breder publiek toegankelijk gaat worden. In de vorm van Mixed Walking Football, kunnen vanaf nu ook dames deelnemen aan deze sport.

Walking Football

Maar wat is het verschil met reguliere voetbal? Bij Walking Football wordt niet gerend, is er geen lichamelijk contact, mag de bal niet boven heuphoogte, mogen geen slidings worden gemaakt en is het veld kleiner. Deze aangepaste regels zijn er om blessures te voorkomen en maakt het daardoor toegankelijker voor 55-plussers. Een perfecte activiteit voor als je zo lang mogelijk een balletje wilt blijven trappen. Naast actief bezig blijven, is het sociale aspect bij Walking Football ook erg belangrijk.

Praktische informatie

Op het sportcomplex aan De Rading 194 te Loosdrecht wordt elke vrijdagavond van 19.30 tot 20.30 uur Walking Football onderlinge oefenwedstrijden gespeeld.

Geïnteresseerde dames van 55+ zijn van harte welkom voor een kennismaking. Neem contact op met de organisatoren via walkingfootball@svloosdrecht.nl