HomeNieuwsMerkbaar Fit, een beweegavontuur voor mensen met een visuele beperking!

Merkbaar Fit, een beweegavontuur voor mensen met een visuele beperking!

We hebben opwindend nieuws voor alle volwassenen met een visuele beperking die graag actief willen worden en hun vitaliteit willen vergroten! Maak kennis met “Merkbaar Fit”, een bijzonder project dat speciaal is ontwikkeld om ouderen in beweging te brengen en merkbaar fitter te maken. Het project bestaat uit een reeks activiteiten, waaronder een sprankelend Beweegcafé en een aansluitend Beweegcarrousel. Laten we eens kijken hoe deze stappen bijdragen aan een actievere levensstijl voor volwassenen met een visuele beperking.

Stap 1: Het Beweegcafé – Een feest van inspiratie! – 15 september

In samenwerking met Zichtbaar Sportief, het Oogcafé en de Buurtsportcoach, organiseren we het dynamische Beweegcafé op 15 september. Dit is een bijeenkomst waar volwassenen met een visuele beperking waardevolle informatie kunnen ontvangen over bewegingsmogelijkheden in hun eigen buurt. Het Beweegcafé biedt een inspirerende omgeving waarin de deelnemers nieuwe mogelijkheden ontdekken en elkaar kunnen ontmoeten.

Stap 2: De Beweegcarrousel – Ontdek je favoriete sport!

Hebben de deelnemers van het Beweegcafé de smaak te pakken gekregen? Dan kunnen ze zich aanmelden voor de opwindende Beweegcarrousel. Gedurende 8 tot 10 weken kunnen ze onder begeleiding van ervaren trainers deelnemen aan verschillende sportactiviteiten. De Beweegcarrousel is ontworpen om ouderen met een visuele beperking kennis te laten maken met diverse sporten en hen te stimuleren een passie te ontwikkelen voor een actieve levensstijl.

Stap 3: Proef de sfeer, verleg je grenzen!

De Beweegcarrousel bestaat uit verschillende sporten die speciaal zijn aangepast voor mensen met een visuele beperking. Elke sport wordt aangeboden door een erkende sportaanbieder die daadwerkelijk passende activiteiten biedt. De deelnemers krijgen de mogelijkheid om gratis 2 tot 3 lessen te volgen bij elke aanbieder voordat ze doorgaan naar de volgende. Op deze manier kunnen ze niet alleen kennismaken met verschillende sporten, maar ook de sfeer proeven bij verschillende verenigingen.

Interesse?

Meld je alvast aan door een mail te sturen naar bblommestein@teamsportservice.nl en word op de hoogte gehouden van het laatste nieuws!