HomeNieuwsWeet jij de watertappunten te vinden?

Weet jij de watertappunten te vinden?

Medewerkers bij watertappunt met streetart

Al wandelend op zoek naar 2 van de 9 watertappunten in Hilversum. Medewerkers van de gemeente Hilversum deden dit tijdens de Vitaliteitsweek (24 t/m 28 januari). De gemeente schenkt tijdens deze week extra aandacht aan de gezondheid van de medewerkers. Op dinsdag geen standaard pauzerondje in de eigen buurt, maar samen met Sanne en Rosanne van Team Sportservice ’t Gooi een half uur wandelen door Hilversum. Met een DrinkWaterbidon en nieuwe kennis over JOGG en de buurtsportcoaches Jeugd van Bink, gingen de medewerkers weer met frisse energie verder met de werkdag.

Dit is de vitaliteitsweek

De gemeente schenkt tijdens deze week extra aandacht aan de positieve gezondheid van de medewerkers. Dit keer met het thema weerstand. Het programma bestaat uit activiteiten, zoals een kookworkshop, yoga sessie, ademhalingsworkshop en een lunchwandeling langs de watertappunten. Daarnaast zijn er op het stadskantoor “no stress” zones ingericht. Hier kunnen de medewerkers tussen het werk door stoom afblazen en ontspannen.

Dit doen JOGG-Hilversum en de buurtsportcoaches Bink

Tijdens de lunchwandeling vertelden Sanne en Rosanne over wat de buurtsportcoaches Jeugd van Bink en JOGG-Hilversum doen voor de Hilversumse jeugd. De gemeente Hilversum is al meer dan 5 jaar JOGG-gemeente. JOGG zet zich in voor de gezondere omgeving van het kind. Bij deze omgeving behoren o.a. school, sport, thuis, maar ook de buurt. Dit is een omgeving waar kinderen veel tijd doorbrengen. Op die plekken is gratis toegang tot drinkwater belangrijk.

JOGG-Hilversum werkt in de gemeente veel samen met de buurtsportcoaches Jeugd van Bink. Een gezonde omgeving van het kind gaat over een omgeving waar een actieve leefstijl wordt gestimuleerd. De buurtsportcoaches Jeugd van Bink Kinderopvang maken bewegen mogelijk, voor alle kinderen en jongeren in elke wijk. Zij bieden onder andere gratis sport- en spelactiviteiten aan en verbinden scholen, sportverenigingen en wijken.

Waarom de watertappunten er zijn

Water gratis beschikbaar stellen voor iedere Hilversummer, stimuleert het drinken ervan. Dat is het doel van de 9 watertappunten in de gemeente Hilversum. “Komt dat even mooi uit, want het Hilversumse water is het lekkerste water van Nederland!”, vertelt een medewerker enthousiast.

De watertappunten staan bij openbare speelplekken, scholen of Cruyff Courts. Kunstenaar Eric van der Vegt heeft sommige watertappunten voorzien van streetart. Op deze manier wordt iedereen die langs het watertappunt komt éxtra gestimuleerd om water te tappen.

Meer weten over de watertappunten?

Wil je meer weten over de watertappunten in Hilversum? Neem dan contact op met JOGG-regisseur Alexandra Ochsendorf.