HomeNieuwsLokale Sportakkoorden ’t Gooi

Lokale Sportakkoorden ’t Gooi

In navolging op het Landelijk Sportakkoord zijn veel gemeenten aan de slag gegaan met het Lokaal Sportakkoord. Een actieplan om met sport iedereen binnen de gemeente meer te laten bewegen met meer plezier. De inhoud wordt bepaald door vele verschillende partijen uit de gemeente. Vijf (van de zes) ambities van het landelijk akkoord zijn leidraad voor de Lokale Sportakkoorden. Het sportakkoord is geen beleidsstuk en een aanvulling op het huidig aanbod in gemeenten.

Hilversum

In Hilversum is de eerste stap gezet voor een sportiever en vitalere gemeente. Ruim 20 maatschappelijke instellingen en 15 sportverenigingen hebben een handtekening gezet onder het Lokaal Sportakkoord 2020-2022. Daarbij is getekend voor een samenwerking die sport toegankelijker maakt voor iedereen. Team Sportservice heeft ook getekend en zet daarbij in op de verschillende ambities. Het Sportakkoord van Hilversum heeft als motto: “Een vitale samenleving door een leven lang gezond en met plezier sporten in de groene omgeving van Hilversum”.

Wijdemeren

Wijdemeren is ook gestart met het samenstellen van een sportakkoord. Een actieplan dat de toekomst van bewegend Wijdemeren mooier kan maken. Sport- en beweegaanbieders, maatschappelijke instellingen, zorginstanties, etc. uit Wijdemeren, worden allen gevraagd mee te denken. Sportformateur Ine Klosters zoekt samen met hen naar initiatieven, ambities en uitdagingen. Op 31 januari 2020 is in Wijdemeren de bijeenkomst om met elkaar in gesprek te gaan. Er is ruimte voor initiatieven naar eigen smaak én in eigen regie. Meedenken? Neem dan contact op met sportformateur Ine Klosters via info@sportakkoordwijdemeren.nl.

In regio ’t Gooi zijn niet alleen Hilversum en Wijdemeren actief met de invulling van een lokaal sportakkoord. In Gooise Meren en in Weesp is bijvoorbeeld ook een sportformateur waar partijen mee in gesprek kunnen.

Vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem contact op via hetgooi@teamsportservice.nl.