HomeNieuwsInclusief sporten en bewegen (S)Cool on Wheels

Inclusief sporten en bewegen (S)Cool on Wheels

Een bijdrage vanuit het Lokaal Sportakkoord Hilversum maakt het mogelijk om het (S)Cool on Wheels project op 15 basisscholen in Hilversum uit te voeren. (S)Cool on Wheels is een dynamisch en leerzaam project waarbij basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 leren hoe het is om te leven en te sporten met een beperking. 

Groep 7/8 van de Wegwijzer heeft in december deelgenomen aan (S)Cool on Wheels en is positief over het project. Volgens de leerkracht hebben ze meer inzichten gekregen in hoe het leven is met een beperking en werd de clinic beoordeeld met een 10. Dat het indruk op de leerlingen heeft gemaakt blijkt ook wel uit de volgende quotes:  

“Ik heb veel respect voor u”, “Hij is een legend”, “Komt u morgen weer?” 

(S)Cool on Wheels 

Het project start in de klas met een theoriegedeelte van ongeveer 1,5 uur en heeft vervolgens een praktijkgedeelte van ongeveer 1,5 uur in de gymzaal. In het theoriegedeelte vertelt de ervaren docent, die zelf een beperking heeft, over ‘leven en sporten met een beperking’. Om het interactief te houden, kunnen de kinderen vragen stellen. In het praktijkgedeelte ligt de nadruk op sporten met een beperking, waarbij de kinderen zelf ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten. Door (S)Cool on Wheels krijgen kinderen een positief beeld over mensen met een beperking. De docent vertelt uit eigen ervaring hoe het is om met een beperking te leven en leert de kinderen welke topprestaties mensen met een beperking leveren om deel te nemen aan het dagelijks leven.

Meer informatie over (S)Cool on Wheels? Neem contact op met regiocoördinator Alexandra Ochsendorf via aochsendorf@teamsportservice.nl.