HomeNieuwsLaatste training van Eem’78 in de “Oude Hilt”

Laatste training van Eem’78 in de “Oude Hilt”

Deze week vinden de laatste trainingen plaats voor basketbalvereniging Eem’78 op de huidige locatie in sporthal de Hilt. Vanaf januari 2020 verhuist de vereniging mee naar de nieuwe sportzaal in ‘Het Huis van Eemnes’. Afgelopen dinsdag was ook voor het Team Aangepast Sporten de laatste training in de Hilt.

Team Aangepast Sporten

Het Team Aangepast Sporten bestaat uit zo’n 10 spelers. De deelnemers zijn tussen de 15 en 30 jaar met een verstandelijke beperking en/of een stoornis in het autisme spectrum. Iedere dinsdagavond traint het team onder leiding van de enthousiaste trainer én manager van het team, Hans Kuipers.

Eem ’78 Team Aangepast Sporten

Hans hoopt in het nieuwe jaar het team uit te kunnen breiden. Hans legt uit: “Het team staat zeker nog open voor nieuwe spelers. Zodra we de groep wat groter hebben kunnen we ook beginnen met toewerken naar het spelen van wedstrijdjes en toernooien tegen andere basketbalteams. Nu is de groep daar nog te klein voor helaas.”

Vanaf 7 januari gaat het Team Aangepast Sporten verder op de nieuwe locatie. In het nieuwe jaar is het ook mogelijk deel te nemen aan een proefles.

 

Vervoer door Dirk Kuyt Foundation

Binnen het Team Aangepast Sporten zijn er ook een aantal spelers woonachtig in Amerpoort te Baarn. Door de ondersteuning van de Dirk Kuyt Foundation is het voor de bewoners mogelijk om te sporten buiten hun woonvoorziening. Hierdoor kunnen deze spelers volwaardig lid zijn van de basketbalvereniging en elke week uitkijken naar een extra sportmoment. De Dirk Kuyt Foundation verzorgd wekelijks het vervoer vanaf de woonvoorziening naar de sporthal. Deze mooie samenwerking tussen Eem’78, Amerpoort en de Dirk Kuyt Foundation is tot stand gekomen vanuit het regionale Samenwerkingsverband Aangepast Sporten ‘t Gooi.

4 januari: het jaarlijkse Oliebollentoernooi

Op 4 januari 2020 wordt het nieuwe jaar ingeluid met ‘Eem’78 Oliebollentoernooi’. Een leuk toernooi met gemixte teams en daarbij oliebollen en appelflappen. Dit jaarlijkse toernooi wordt dit jaar extra speciaal omdat dit de eerste activiteit is in ‘Het Huis van Eemnes’. Uiteraard zijn een aantal spelers van het Team Aangepast Sporten hier ook bij aanwezig.

Meer informatie?

Neem voor een proefles of vragen over andere aangepaste sport- en beweegactiviteiten contact op met Alexandra Ochsendorf, coördinator Aangepast Sporten regio ’t Gooi, via 06 11 42 13 27 of aochsendorf@teamsportservice.nl.