HomeNieuwsKoningsspelen 2021: anders, maar alsnog een succes!

Koningsspelen 2021: anders, maar alsnog een succes!

Kinderen tijdens de Koningsspelen op het schoolplein

De Koningsspelen waren dit jaar anders dan normaal, maar dat maakte het succes niet minder groot. Ook deze editie hebben de 33 deelnemende scholen in Hilversum er – binnen de geldende coronamaatregelen – een sportief feest van gemaakt. Wat betreft het aantal kinderen dat in heel Nederland meedeed, was er dit jaar zelfs een record: bijna 1,3 miljoen!

De Koningsspelen

De Koningsspelen is een jaarlijkse sportdag voor kinderen in Nederland en wordt sinds 2013 ieder jaar op de vrijdag voor Koningsdag gehouden. Normaal gesproken wordt dit groots gevierd met een ontbijt als opening. Vanwege de coronamaatregelen kon dat dit jaar helaas niet doorgaan. Gelukkig waren er veel alternatieve activiteiten bedacht.  

Winactie

JOGG-Hilversum had in het kader van de Koningsspelen een leuke winactie uitgezetOp twee basisscholen in Hilversum werd de klassen gevraagd om het woord Koningsspelen op creatieve wijze uit te beelden. Alle klassen hebben erg hun best gedaan! De winnende klassen ontvingen van JOGG-Hilversum een mooi sport- en spelpakket met daarin o.a. blikgooien, ringwerpen, zaklopen en een Mooffz bewegingsset waarmee parcourtjes uitgezet kunnen worden.  

De Sterrenwachter

Op basisschool De Sterrenwachter in de Hilversumse Meent werd deze zonnige dag afgetrapt met het Koningsspelenlied Zij aan Zij‘. Daarna was het tijd voor verschillende sportieve activiteiten onder leiding van buurtsportcoach August Heerschop. Alle klassen rouleerden langs verschillende spellen, zoals hoepeldans, pittenzakjes roof, honkspel en trefbal. Er werd veel plezier gemaakt en bijna iedereen was oranje verkleed. JOGG-regisseur Rianne Schaap was bij De Sterrenwachter aanwezig om het sport- en spelpakket te overhandigen aan de winnende klas. De leerlingen van groep 1 en 2 waren ontzettend blij met de prijs.  

Het Mozaïek

Op het Mozaïek was het ook een sportieve dag. Buiten stond een opblaasbare stormbaan, waar de kinderen zich konden uitleven onder leiding van buurtsportcoach Danny de Heus. In de gymzaal was een parcours uitgezet waar de kinderen konden klimmen, touw zwaaien en door elastieken manoeuvreren. En dat allemaal zonder de grond aan te raken! 

Op het schoolplein mochten de leerlingen lekker buiten spelen. Veel kinderen kwamen voorbij op een step, fiets of skeelers. Groep 3 van Het Mozaïek heeft het sport- en spelpakket van JOGG-Hilversum in de wacht gesleept.  

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met één van onze JOGG-regisseurs.