HomeNieuwsKom naar de autismemiddag op 30 maart in Hilversum!

Kom naar de autismemiddag op 30 maart in Hilversum!

Op maandag 30 maart 2020 is de tiende editie van de Autismemiddag regio Gooi & Vechtstreek. Dit jaar vindt de bijeenkomst wederom plaats in de Regenboogkerk in Hilversum. De middag wordt georganiseerd door het Netwerk Autisme Gooi en Vechtstreek (NAGV).

De bijeenkomst is bedoeld voor mensen met autisme, hun familieleden en andere belangstellenden. Professionals vanuit de zorg, de gemeente of in het onderwijs die te maken hebben met autisme, zijn ook uitgenodigd.

Er is een gevarieerd programma samengesteld vanuit het thema: “Prikkelverwerking bij autisme en relaties”. Diverse sprekers geven die dag presentaties over hun ervaringen met autisme en relaties. Naast de presentaties is er ook een informatiemarkt waar je terecht kunt met vragen op verschillende thema’s. De regio-coördinator Aangepast Sporten van Team Sportservice ’t Gooi is ook aanwezig op de informatiemarkt. Bij de regio-coördinator kan je terecht voor vragen en advies over het beweegaanbod binnen de regio ’t Gooi.

Programma: (*wijzigingen voorbehouden)

13:00 uur Informatiemarkt tot 13:45 uur
14:00 uur Opening
14:10 uur Presentatie 1: Jeroen Dewinter, “Seksualiteit bij jongens met autisme” met een ervaringsdeskundige man
14:40 uur Theatervoorstelling Fabian Franciscus
15:25 uur Pauze
15:45 uur Presentatie 2: Iris Bronnenberg “Partnerrelaties bij autisme” met een ervaringsdeskundige vrouw
16:15 uur Muzikaal Intermezzo door muzikant van het Papageno Huis
16:25 uur Afsluiting
16:30 uur Informatiemarkt tot 17:15 uur

Aanmelden kan via deze link.

Landelijke autismeweek

Van 28 maart t/m 4 april is de NVA Autismeweek. Het thema van die week 2020 is: Prikkels! De Autismeweek wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Autisme (NVA). Deze week vindt altijd plaats rondom Wereld Autisme Dag op 2 april.

Meer informatie?

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met de regio-coördinator Aangepast Sporten: Alexandra Ochsendorf via 06 – 11421327 of aochsendorf@teamsportservice.nl.