HomeNieuwsKlaverblad Voetstappenpad Wandelrally groot wandelavontuur!

Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally groot wandelavontuur!

wandelgroep wandelrally in hilversum

Hilversum genoot van een enerverende wandelervaring op zondag 14 mei, met de jaarlijkse Voetstappenpad Wandelrally. De enthousiaste deelnemers, die zich gedurende de afgelopen 6 weken hadden voorbereid onder begeleiding van Ron Buisman, de buurtsportcoach wandelen, stonden vol enthousiasme aan de start. De wandelklassieker bood de keuze tussen een 10 kilometer lange route en een uitdagende 29 kilometer lange tocht.

Vroeg uit de veren

Om 08.00 uur ’s ochtends zwaaide Buisman de eerste groep wandelaars uit die de volledige 29 kilometer voor hun rekening zouden nemen. Het vroege uur bracht een levendige sfeer met zich mee, met vrolijke gesprekken tussen de wandelaars en de organisatoren vanuit de GAC. Het werd eens te meer duidelijk dat wandelen meer is dan simpelweg het ene been voor het andere zetten; het gaat ook om het ervaren van de natuur en het contact maken met de mensen om je heen.

Voordat hij het wist, was het 09.30 uur en begon de groep aan de 10 kilometer lange route. Het parcours voerde hen langs de brug bij Crailo, vervolgens langs Anna’s Hoeve en eindigde bij Kievitsdal. De wandelaars liepen niet alleen met elkaar, maar sloten zich ook aan bij oude en nieuwe vrienden. Terwijl ze onderweg waren, maakten ze even een korte stop bij de schaapskudde om te genieten van dit prachtige tafereel voordat ze ongemerkt de eerste stempelpost bereikten.

“Oh, zijn we hier al?” klonk het verrast. “Ja, we hebben al 5 kilometer afgelegd!”

Nieuwsgierig wandelden ze verder door Anna’s Hoeve om te ontdekken welke veranderingen daar hadden plaatsgevonden.

Finish in zicht!

Na het passeren van de lange rechte grens tussen Utrecht en Noord-Holland bereikten ze de tweede stempelpost. Met een stempel, een button en een dropje was hun 10 kilometer lange wandeling volbracht. Vanaf dit punt werden ze met de elektrische deelauto’s van HET teruggebracht naar de VPRO. Bij de deelnemers was het wandelvirus overduidelijk overgeslagen en ze keken al uit naar hun volgende avontuur.

Meer wandelen?

Het volgende wandelevenement op onze wandelagenda is de Gooise Wandelvierdaagse in juni. Met afstanden variërend van 10 tot 40 kilometer en de mogelijkheid om per dag deel te nemen, belooft het een gevarieerd en boeiend evenement te worden. Dus… bereid je voor op de meest gevarieerde wandelvierdaagse in het Gooi!