HomeNieuwsAangepast Sporten tijdens de Nationale Sportweek! 

Aangepast Sporten tijdens de Nationale Sportweek! 

Sport is voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperking. Sportservice ’t Gooi besteedt tijdens de nationale sportweek (9 t/m 17 september) en in de gehele maand september extra aandacht aan het aangepast sporten. September is het begin van het nieuwe Sportseizoen en kunnen (potentiële) sporters kennismaken met vele verschillende sportmogelijkheden voor mensen met een beperking.

Sport is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Toch betekent dit niet dat iedereen de weg al weet te vinden in de sportwereld. Vaak is de weg naar de lokale vereniging wel bekend, maar wat als je door een beperking niet terecht kunt bij die vereniging of als meer begeleiding noodzakelijk is? Houdt het dan op? Nee, gelukkig niet! Er zijn tal van mogelijkheden op het gebied van aangepast sporten. In september worden diverse activiteiten georganiseerd om mensen met een beperking op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met verschillende sportmogelijkheden.

Activiteiten in ’t Gooi

 1. Opening nationale sportweek
  Op zaterdagmiddag 9 september tussen 13.00 en 17.00 uur organiseert Sportservice ’t Gooi in samenwerking met Sportplatform Huizen de opening van de Nationale Sportweek in Huizen op plein 2000. Deze middag staat helemaal in het teken van sport & bewegen. Er zijn verschillende sportverenigingen aanwezig met aanbod aangepast sporten en zij zullen informatie en demonstraties geven! Onderstaand een opsomming van de verenigingen die deze middag aanwezig zijn:
  ·
           Sailability Huizen: bij stichting Sailability kun je ongeacht jouw handicap leren zeilen.
  ·
           Soepel en Gezond is een yoga school uit Hilversum en heeft verschillend aanbod aangepast yoga, waaronder yoga op een stoel.
  ·
           AV Zuidwal is een atletiek vereniging in Huizen met een groot atletiek aanbod voor kinderen met een lichamelijke beperking.
  ·
           Vereniging van Gehandicapte Wintersporters organiseert verschillende wintersportvakanties voor mensen met een lichamelijke beperking.
  ·
           De Wolfskamer in Huizen heeft trainingen (en wedstrijden) voor mensen met een verstandelijke beperking (G-ski).
  ·
           De Recreatiesportgroep Huizen is een gezellige sportgroep voor volwassenen met een lichamelijke beperking.
  ·
           Tennisvereniging ‘’Komt ie’’ geeft in Huizen verschillende tennistrainingen aan jongeren met een verstandelijke beperking of met een autismespectrumstoornis (G-tennis).
  ·
           KV Huizen heeft een G-team voor jeugd/volwassenen met een verstandelijke beperking (G-korfbal).
  ·
           NVC Naarden is een grote voetbalvereniging met 4 G-teams.

 2. Open trainingen
  Zoals hierboven al verteld zullen er in september open dagen, trainingen en lessen zijn door de gehele regio. Zo kunt u meedoen aan een open training G-korfbal bij KV Huizen, Skiën bij Skiclub Wolfskamer, Zeilen bij Sailability Huizen, A-atletiek bij GACH, Gymnastiek bij Turnlust, Yoga bij BALA Yoga te Huizen, LB Hockey bij mhc Weesp, badminton bij de Blijkklappers, G-volleybal bij VV Huizen of een keer meedoen bij Recreatiesportgroep Huizen.  Klik hier voor het volledige overzicht van de activiteiten tijdens de Maand van het Aangepast Sporten. De activiteiten en meer informatie is ook te vinden op de website: www.unieksporten.nl.
 3. Hilversum Actief: Zien en Meedoen!
  Op zondag 17 september 2017 vindt de tweede “editie” van Hilversum Actief plaats. Dit is het vervolg op de SportFair en op de Vrijetijdsmarkt die al meer dan 25 jaar elke september plaatsvindt. Hilversum Actief wordt georganiseerd met steun van de gemeente. Op deze dagen zullen veel verschillende sportverenigingen uit Hilversum aanwezig zijn en het sportaanbod promoten. Ook sportservice ’t Gooi zal deze middag aanwezig zijn! De toegang is geheel gratis.

Contact

Heeft u vragen over een activiteit in deze maand, neem dan contact op met de regiomedewerker aangepast sporten Rosan Meurkens  tel: 035-6921623  of mail: rmeurkens@sportservicehetgooi.nl.
Via deze weg kunt u ook onze digitale nieuwsbrief aanvragen of een persoonlijk sportadvies krijgen. Verenigingen die willen starten met een sportgroep voor volwassenen of kinderen met een beperking kunnen voor ondersteuning ook terecht bij de regiomedewerker aangepast sporten.