HomeNieuwsJeugdfonds Sport & Cultuur nu ook voor 0 tot 4 jarigen!

Jeugdfonds Sport & Cultuur nu ook voor 0 tot 4 jarigen!

Met de start van het nieuwe schooljaar is ook het nieuwe sportseizoen begonnen! Wil jouw zoon of dochter graag op een sport, maar weet je niet hoe je dit moet betalen? Misschien kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. 

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Wijdemeren betaalt de contributie / lesgeld voor kinderen en jongeren tót 18 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is voor sport, dans, muziek of iets anders creatiefs. Onlangs is de leeftijd uitgebreid met 0-4 jarigen. Hierdoor kunnen nu ook de allerjongsten gebruik maken van het fonds, als dat nodig is. Er kan gedacht worden aan activiteiten als babyzwemmen, peutervoetbal, kabouterhockey, peutergym, Nijntje Beweegdiploma, tuimeljudo of muziek op schoot.

Aanvragen

Als ouder kan je niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dit kan alleen door een intermediair worden gedaan. Een intermediair is een professional die betrokken is bij de opvoeding en verzorging van het kind. Denk hierbij aan juffen en meesters, de buurtsportcoach, een jeugdverlener, schuldhulpverlener, sociaal makelaar, consulent of iemand van het sociaal wijkteam.

Als de aanvraag is ingediend, kan het kind vaak al binnen drie weken sporten of op les. De contributie of het lesgeld wordt direct betaald aan de club of instelling.

Meer informatie

Op www.jeugdfondssportencultuur.nl staat meer informatie over de bijdrage, de hoogte van het bedrag, wanneer je in aanmerking komt, de sportenmogelijkheden en hoe je een aanvraag kunt indienen.

Hulp nodig bij uw aanvraag?

Voor gemeente Hilversum en Wijdemeren kan je contact opnemen met Eduard van Winsen via 06-53479874 en evanwinsen@teamsportservice.nl.
Andere gemeenten uit ’t Gooi kunnen met vragen terecht bij Arianne Niks via 06-14322908 en noord-holland@jeugdfondssportencultuur.nl.

Wil je hulp bij het kiezen van een sport?

Neem dan contact op met de Buurtsportcoaches van Team Sportservice ’t Gooi.