HomeNieuwsJeugdfonds Sport & Cultuur: elk kind kan meedoen

Jeugdfonds Sport & Cultuur: elk kind kan meedoen

Jeugdfonds Elk Kind Kan

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur verwacht dat de coronacrisis leidt tot een toename van het aantal kinderen dat opgroeit in armoede. Dat betekent dat steeds meer ouders het geld voor een sport- of muziekles niet meer kunnen betalen. Terwijl deze kinderen juist veel baat hebben bij een uitlaatklep.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan helpen door de contributie of het lesgeld te betalen voor sport, dans, muziek of iets anders creatiefs. Zo kan ieder kind meedoen.

Bijdrage aanvragen

Een bijdrage aanvragen kan via een intermediair. Dat kan iemand van de gemeente zijn, maar ook een jeugdwerker, juf of meester. Zoals Sonja Goote, locatiedirecteur van de Meester Kremerschool in Nederhorst den Berg: “Ik ben heel enthousiast over het Jeugdfonds. Het is zo belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen om aan sport, muziek of toneel te kunnen doen.”

Elk Kind Kan

Met de campagne ‘Elk Kind Kan!’ doet het Jeugdfonds Sport & Cultuur een beroep op medewerkers in het basisonderwijs: van leerkrachten, IB’ers totwij gymdocenten. Een belangrijke groep voor het fonds, want zij kunnen als betrokken professional een aanvraag indienen voor een gezin dat het financieel moeilijk heeft. Het fonds betaalt dan de contributie of het lesgeld voor sport en cultuur, zodat elk kind mee kan doen.

 Meer informatie
Op jeugdfondssportencultuur.nl/elk-kind-kan vindt u meer informatie over de aanvraag of om intermediair te worden. Op deze pagina vindt u het overzicht van intermediairs in Wijdemeren: www.wijdemeren.nl/intermediairs.