HomeNieuwsInspiratiemiddag Gezond en Lekker naar Buiten met JOGG-regisseur Rianne Schaap

Inspiratiemiddag Gezond en Lekker naar Buiten met JOGG-regisseur Rianne Schaap

Op woensdagmiddag 14 september verzamelden bijna 30 leerkrachten van basisscholen uit de Gooi en Vechtstreek zich voor de Inspiratiemiddag Gezond en lekker naar buiten! over moestuinieren, compost en afvalscheiding, boerderijeducatie en water bij de Groene Afslag in Laren.

Voor een gezonde ontwikkeling van kinderen en de bewustwording van leerkrachten, is het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan de natuur, het milieu en natuurlijk gezonde voeding. Deze factoren zorgen voor geluk en minder stress. Want; groen is gezond!

Om de eerste stap te zetten richting een gezonde ontwikkeling, hebben Omgevingseducatie Gooi, Vecht- en Eemstreek, GGD Gooi en Vechtstreek en Jong Leren Eten Noord-Holland de handen ineengeslagen en deze inspirerende bijeenkomst voor alle basisscholen in regio Gooi en Vechtstreek georganiseerd.

De deelnemers werden welkom geheten door Nienke Chantrel Gezonde School Adviseur en makelaar Jong Leren Eten Noord-Holland, Maya Heinsbroek en Sandra van Breemen van Omgevingseducatie Gooi,Vecht- en Eemstreek en Marlou Hensen van GGD Gooi en Vechtstreek,

Les je dorst

JOGG-regisseur Rianne Schaap vertelde tijdens de workshop ‘Les je dorst’ dat water drinken op school zo ontzettend belangrijk is. Ook liet JOGG-regisseur Rianne de leerkrachten nadenken over hun eigen waterinname en de voorbeeldfunctie naar hun leerlingen. Koffie en thee stonden bij de leerkrachten op nummer 1 en 2 van de meest gedronken dranken tijdens een werkdag. De leraren wisselden ideeën uit over het implementeren van een waterbeleid op school en het stimuleren van water drinken in de klas. Nog lang niet alle aanwezige scholen hadden een waterbeleid. Of, ze hebben dat wel, maar het wordt nog niet actief nageleefd.

Wat nemen de deelnemers mee van de workshop? Een leerkracht schrijft: “Ik heb geleerd dat er ontiegelijk veel suiker in Red Bull zit en hoe makkelijk het eigenlijk is om meer water te drinken”. Een ander geeft aan dat zij zich realiseert dat het onderwijzen over drinken en voeding steeds meer de taak is van de docent. Ook is er een leerkracht die aan de slag wil met een waterbeleid op school en zijn er leerkrachten die zelf meer water willen gaan drinken en de nadruk willen gaan leggen op water drinken in de klas.

Bekijk de leuke recap van de inspiratiemiddag Gezond en Lekker naar Buiten.

Meer weten?

Voor meer informatie over de stimuleringsbijdrage ‘Lekker naar Buiten’ vind je op de website van Jong Leren Eten.