HomeNieuwsInspiratiedag Hilversumse Buurtsportcoaches

Inspiratiedag Hilversumse Buurtsportcoaches

team buurtsportcoaches hilversum

Op de valreep van de zomervakantie kwamen alle Hilversumse buurtsportcoaches bij elkaar voor een inspirerende middag bij Buiten in de Kuil, midden in de bossen bij Lage Vuursche. Deze prachtige plek was niet voor niets gekozen als locatie voor deze inspiratiedag, want de thema’s natuur en duurzaamheid stonden de gehele middag centraal.

De ‘schat’ van natuur en duurzaamheid

De buurtsportcoaches van Bink Kinderopvang, de Stichting Hilversumse Meent en Team Sportservice gingen samen met de beleidsmedewerkers sport van de gemeente op zoek naar de ‘schat’ op basis van GPS coördinaten. Na een korte instructie geocaching en gewapend met een GPS, gingen de teams op zoek naar verstopte flessen met daarin vragen en opdrachten. De vragen en opdrachten waren gekoppeld aan de thema’s natuur en duurzaamheid in relatie met bewegen.

De opdrachten zijn opgezet met behulp van de GGD en Omgevingseducatie en zorgden voor mooie inspiratie over de positieve effecten van buiten bewegen. Ook ontstonden er nieuwe ideeën over welke groepen mensen de buurtsportcoaches nog meer zouden willen stimuleren de natuur in te gaan. Daarnaast werden ze aan het denken gezet hoe ze hun eigen werk een stukje kunnen verduurzamen. Tijdens de speurtocht ruimden de buurtsportcoaches in elk geval alvast het zwervende afval in het bos op.

Hoera, Hilversum 600 jaar!

Het tweede deel van de middag stond in het teken van het 600-jarig bestaan van Hilversum in 2024 met als centrale vraag ‘Hoera, Hilversum 600 jaar! Hoe vieren we dat bewegend met elkaar?’ Er kwamen een hoop (wilde) ideeën voorbij tijdens de hierop volgende brainstorm. Daarover hopelijk in 2024 meer!