HomeNieuwsIn de spotlight: Slow Sports

In de spotlight: Slow Sports

Iedere woensdagochtend om 9:00 begint Marjolein van Driel, trainer Slow Sports Bussum, haar dag lekker sportief met een groepje deelnemers op de Bussemse hei. De vaste verzamelplaats is bij Heidezicht in Bussum en de hei vormt de perfecte locatie om je dag goed in de buitenlucht te starten. Na een korte kennismaking en een stevige warming-up is het tijd om serieus aan de slag te gaan. Naast het opbouwen van conditie, worden er ook oefeningen gericht op het verbeteren van kracht, balans en coördinatie.

Toegankelijk voor iedereen

Door haar achtergrond als fysiotherapeut is Marjolein extra alert op blessures en het voorkomen daarvan. Alle oefeningen kunnen daardoor ook gemakkelijk aangepast worden op ieders niveau en stelt ze haar les ook open voor mensen met een (lichte) beperking. Ook heeft Slow Sports Bussum het keurmerk ‘oog voor diabetes’.

Met plezier bewegen in de natuur

Het concept Slow Sports is gebaseerd op het idee dat plezier in bewegen voorop moet staan. Marjolein biedt dan ook een leuke, veelzijdige training aan die op verschillende niveaus uitgevoerd kan worden. “Deelnemers hebben altijd de keuze om een deel van de training wandelend of joggend af te leggen”. Daarbij benadrukt Marjolein dat niets goed of fout is, het gaat uiteindelijk om het plezier in bewegen en het opbouwen van je conditie, spierkracht en lenigheid op je eigen tempo.

Omdat de groepjes bij Slow Sports uit maximaal 12 deelnemers bestaan is er voldoende persoonlijke aandacht van de trainer. Op deze manier kan iedereen aan de lessen meedoen en coacht Marjolein de deelnemers binnen hun eigen grenzen zo ver mogelijk om de uitdaging zo groot mogelijk te maken. Iedere training wordt altijd afgesloten met een kop thee voor de liefhebbers.

Slow Sports bestaat 5 jaar!

Slow Sports is een landelijke organisatie, opgericht door Désirée Smits, om de hoge drempel die mensen ervaren om te sporten weg te nemen. Meer informatie vind je op de website van Slow Sports.

Interesse?

Woon jij in de omgeving het Gooi en wil je een keer vrijblijvend uitproberen of Slow Sports iets voor jou is? Neem dan contact op met Marjolein van Driel. De contactgegevens vind je op de website van Slow Sports Bussum.