HomeNieuwsHoe blijf je in beweging thuis?

Hoe blijf je in beweging thuis?

blijf bewegen- uniek sporten

Tips om thuis te blijven bewegen

In een tijd waarin iedereen zoveel mogelijk binnen moet blijven, kan het lastig zijn om dagelijks voldoende te bewegen. Maar gelukkig ontstaan er ook veel initiatieven die je kunnen helpen om thuis leuke en actieve oefeningen te doen. Zo krijg je toch je dagelijkse portie beweging.

Hieronder vind je alvast een overzicht van de online mogelijkheden. Op de website van Uniek Sporten vindt je bijvoorbeeld al een aantal opties om thuis in beweging te blijven. Liever een persoonlijk beweegadvies? Wij staan ook in deze tijd voor je klaar! Vul het formulier in met je wensen of neem direct contact met ons op. Robin en Alexandra van het team aangepast sporten ’t Gooi zetten je met plezier in beweging!

‘Scoor je PR!’ van Special Olympics Nederland.

Met de Scoor je PR! app kan jij jouw sporters stimuleren om thuis aan hun kracht, balans en uithoudingsvermogen te werken! Door de wekelijkse quiz leren zij tegelijkertijd ook gezond te leven. Alles om fit te blijven in hun eigen omgeving!

‘Stayfit Challenge’ van Welzorg Nederland

Fit blijven in deze periode is een uitdaging. Zeker ook voor diegenen met een beperking of chronisch zieken. Daarom is er de: Stayfit Challenge van Welzorg Nederland. Het doel is om elkaar te inspireren met ideeën, tips, positieve en leuke filmpjes om zo fit en gezond mogelijk te blijven, binnen je eigen mogelijkheden.

Online oefeningen via Revalidatiecentrum Reade

Revalidatiecentrum Reade zet ook verschillende lessen online. Zij maken ook gebruik van de digitale lessen van de Dirk Kuyt Foundation: www.ikwordtopfit.nl

Thiro Training

Thiro Training wil door online programma’s ervoor zorgen dat mensen met een verstandelijke beperking actief blijven en bewust blijven van hun leefstijl. Kijk hier voor de filmpjes.

Stichting Koprol

Stichting Koprol Deze stichting post via Facebook ook verschillende filmpjes waarmee je in beweging kan blijven.

Hoe blijf je als rolstoeltenniser in beweging?

Carlos Anker heeft voor Uniek Sporten Gelderland gefilmd hoe hij in deze periode in beweging blijft. Benieuwd hoe? Klik hier voor het filmpje.

Fit blijven en aan je boccia-skills werken?

Hoe kun je thuis goed fit blijven als je niet naar je sportclub kunt? Barend Drost, boccia-speler van TeamNL, weet daar wel raad mee. Bekijk het filmpje hier.

Racerunnen in de tuin en andere alternatieven

Even niet racerunnen buiten? Gelukkig kun je ook allerlei alternatieven bedenken om thuis fit te blijven. De Racerunning afdeling van Rotterdam Atletiek heeft een paar goede voorbeelden voor je!

Hopelijk motiveert dit jou om ook thuis lekker in beweging te blijven. Mocht je vragen of opmerkingen hebben of juist zelf een initiatief willen delen? Laat het ons weten. Neem contact op met Alexandra Ochsendorf, Regiocoördinator Aangepast Sporten ’t Gooi.