HomeNieuwsA. Roland Holst College wint zilveren Schoolkantine Schaal

A. Roland Holst College wint zilveren Schoolkantine Schaal

Carola en Monique voor de school met de zilveren schaal

Op 22 april heeft het A. Roland Holst College de zilveren Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum in ontvangst genomen. De schaal werd uitgereikt door buurtcoördinator Carola van den Berg en is de bekroning voor het harde werk dat is verricht om de schoolkantine gezonder in te richten.

“Deze dag was echt een feest! De kantine was versierd met zilveren ballonen. Daarnaast waren er vijftien zilveren waardebonnen verstopt in alle gezonde producten. Zo hebben de leerlingen een extra stimulans om een gezonde keuze te maken”, vertelt kantinebeheer Monique Vink.

“Ter ere van deze zilveren schaal hebben we de afgelopen weken aan de leerlingen gevraagd om het lekkerste gezonde broodje te bedenken”, gaat Monique enthousiast verder. “Het winnende broodje was die met avocado, peper, zout, citroensap en Parmezaanse kaas. Deze zal na de meivakantie aan het assortiment worden toegevoegd. Een aantal van de 40 andere ingezonden ideeën, zullen als ‘Broodje van de Week’ te koop worden aangeboden.”

Gezonde Schoolkantine

Ten minste 60% van het aanbod bestaat uit gezondere broodjes, fruit, salades en andere gezonde producten. Daarnaast is er altijd drinkwater beschikbaar. De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Een gezonde en bewuste leefstijl is belangrijk voor leerlingen. De gezonde gewoontes die ze nu aanleren, nemen ze een leven lang mee.

Meer informatie

De Gezonde Schoolkantine is een project van het Voedingscentrum voor een gezonder voedingsaanbod op v(s)o- en mbo-scholen.

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen? Neem dan contact op met één van onze JOGG-regisseurs.