HomeNieuwsHilversum start tweede fase JOGG-aanpak!

Hilversum start tweede fase JOGG-aanpak!

In juli 2016 heeft de gemeente Hilversum besloten om JOGG-gemeente te worden. Sinds de start van JOGG-Hilversum is gewerkt aan het realiseren van een gezonde omgeving rondom het kind.

Dat heeft concrete resultaten opgeleverd zoals o.a. het behalen van een Gouden Sportkantine certificaat voor HC & FC Victoria, de aanleg van nieuwe openbare watertappunten en de kick-off door Juvat op de Da Costaschool in de Week van de Gezonde Jeugd. Na de succesvolle eerste fase is in november 2019 besloten de tweede fase te starten.

In de tweede fase van JOGG-Hilversum (2020-medio 2022) ligt de focus op de borging van de aanpak. JOGG-Hilversum wil de komende twee en een half jaar actief gaan inzetten in alle Hilversumse wijken en voor een bredere doelgroep. In de eerste fase was JOGG vooral gericht op focuswijken Oost en Noordoost. De focus wordt in deze nieuwe fase verbreed naar de hele gemeente. Kinderen in de basisschool leeftijd (4 tot en met 12 jaar) waren in de eerste fase de primaire doelgroep. Voor de komende periode is de jongere leeftijdsgroep 0 tot 4-jarigen aan de doelgroep toegevoegd. JOGG-Hilversum zal zich verder blijven richten op het realiseren van een gezonde omgeving, waarbij actief ingezet wordt op een gezonde school- en sportomgeving in heel Hilversum. Hiermee zullen zowel basisschoolkinderen als leerlingen uit het voortgezet onderwijs worden bereikt.

Twee JOGG-regisseurs

De start van de tweede fase van JOGG gaat gepaard met een nieuw gezicht. Femke Roest is vanaf 1 februari toegevoegd aan het team JOGG-regisseurs. “Samen met mijn collega JOGG-regisseur Alexandra Ochsendorf zet ik mij in voor een gezonde omgeving en een gezonde jeugd. Dit betekent gezond eten en drinken op de kinderopvang, de basisschool, de sportvereniging en andere plekken waar kinderen vaak komen. Ook willen wij dat kinderen voldoende gemotiveerd worden om te bewegen en sporten.”

Heb je tips of suggesties voor ons? Of wil je graag nader kennismaken? Neem gerust contact op! Klik hier voor onze contactgegevens.