HomeNieuwsGratis Fitheidstesten in Hilversum en Wijdemeren

Gratis Fitheidstesten in Hilversum en Wijdemeren

inwoner hilversum doet mee aan gratis fitheidstest

De gemeentes Hilversum en Wijdemeren en Team Sportservice ’t Gooi bieden gratis fitheidstesten aan voor inwoners van 50 jaar en ouder die weinig lichamelijk actief zijn. De Fitheidstesten worden op verschillende locaties gehouden.

Fitheidstesten

Uit onderzoek blijkt dat, naarmate we ouder worden, het op peil houden van de fitheid en gezondheid steeds belangrijker wordt. Tijdens de fitheidstest worden verschillende eenvoudige testen uitgevoerd. Denk hierbij aan; balans, lenigheid, snelheid en het meten van de bloeddruk.  Onder deskundige begeleiding krijgen de deelnemers inzicht in hun lichamelijke fitheid. Na afloop ontvangt iedere inwoner een persoonlijke advies over sociale en sportieve activiteiten in de wijk.

Het belang

Wat ontzettend goed dat jullie dit organiseren voor ons” en “Nu ik de uitslag op papier zie staan, helpt het mij wel om er nu ook écht iets mee te gaan doen” zijn veelgehoorde reacties van deelnemers uit Hilversum in 2022. Inwoners waren enthousiast over het inzicht dat ze kregen op de verschillende aspecten van hun gezondheid. In een aantal gevallen was de uitslag van de fysieke test een bevestiging wat men stiekem al wel wist.

Data en locaties

Dit jaar vinden de Fitheidstesten vinden plaats op de volgende locaties en momenten:

Zaterdag 4 november | 10.00 – 14.00 uur | Sporthal de Fuik, Kortenhoef, Wijdemeren
Zaterdag 11 november | 10.00 – 15.00 uur | Wijkcentrum St. Joseph, Hilversum = VOL (maximum aantal deelnemers bereikt)
Woensdag 15 november | 13.00 – 17.00 uur | Wijkcentrum De Koepel, Hilversum = VOL (maximum aantal deelnemers bereikt)
Zaterdag 18 november | 10.00 – 14.00 uur | Wijkcentrum Lopes Dias, Hilversum

Aanmelden

Deelname is kosteloos en de Fitheidstest duurt maximaal 1,5 uur. Aanmelden vooraf is verplicht en kan via onderstaande button.

Fitheidstesten Hilversum Fitheidstest Wijdemeren

Meer informatie?

Voor meer informatie over de Fitheidstesten in Hilversum neem je contact op met Yvonne van Langen, via yvanlangen@teamsportservice.nl of 06 – 31 02 21 80.

Voor meer informatie over de Fitheidstesten in Wijdemeren neem je contact op met Carlo Koelewijn, via ckoelewijn@teamsportservice.nl of  06 – 37 17 95 45.