HomeNieuwsTerugblik op een gezonde week in Hilversum

Terugblik op een gezonde week in Hilversum

meisje rennen bij softbal

Aandacht voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien. Daar draaide het van 7 tot en met 11 juni om tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd. Dit is een landelijk initiatief vanuit Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Voor JOGG-Hilversum een extra speciale week, want dit jaar is Hilversum vijf jaar een JOGG-gemeente. Dit hebben we gevierd met mooie, gezonde activiteiten.

JOGG-thema’s

De feestelijke week werd door JOGG-Hilversum op verschillende basisscholen gevierd. Elke dag stond in het teken van een ander JOGG-thema. Na de opening op maandag, kwamen de thema’s slapen, groente en fruit, bewegen en water aan bod. Naast het bekijken van filmpjes van onze JOGG-regisseurs Femke en Rianne, konden de kinderen aan de slag met een activiteit of les.

De donderdag stond in het teken van drinkwater. Floris Voorink, wethouder Sport, opende deze dag het nieuwe watertappunt op Avonturijn Hilversum. Niet alleen het watertappunt, maar ook het groene schoolplein werd door hem feestelijk geopend.

Vrijdag was het thema groente en fruit. In het kader hiervan hebben diëtiste Mandy Evers en JOGG-ambassadeur Ruben Assman een gastles over gezonde voeding verzorgd op de Titus Brandsmaschool en De Wijde Blik. Op de Wijde Blik hebben twee klassen slurpsoepen van Spoony gekregen.

Nationale Buitenspeeldag

Op woensdag 9 juni was de Nationale Buitenspeeldag. Samen met de buurtsportcoaches van Bink heeft JOGG-Hilversum een sport- en spelmiddag georganiseerd in Kerkelanden. Naast de clinics van Marjoleins Dancestudio en de Hurricanes, konden de kinderen rennen over een opblaasbare stormbaan. Voor wat verkoeling werd gratis water en fruit van de Sligro uitgedeeld. Beleidsambtenaar Jurjen Elzinga en Wijkwethouder Annette Wotlher kwamen langs om de kinderen aan te moedigen.

Het Gezond Verstand

Een gezonde werkomgeving van de ouder, heeft invloed op de gezonde omgeving van het kind. Om deze reden is ook onder de medewerkers van de gemeente Hilversum aandacht geschonken aan een gezonde levensstijl. Dit gebeurde aan de hand van het ‘Gezond Verstand’. Iedere ochtend werden de medewerkers aangesproken door het Gezond Verstand, met de vraag om die dag wat extra aandacht te besteden aan één van de JOGG-thema’s.

JOGG-Hilversum

Naar aanleiding van het 5-jarig jubileum hebben we een factsheet over 5 jaar JOGG-Hilversum gemaakt.

Het doel van JOGG-Hilversum is een omgeving creëren waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is, waarin kinderen opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen onze JOGG-regisseurs Rianne Schaap (rschaap@teamsportservice.nl) of Femke Roest (froest@teamsportservice.nl).