HomeNieuwsGeslaagde fietsles in Loosdrecht

Geslaagde fietsles in Loosdrecht

fietslessen Wijdemeren

Als je een dagje ouder wordt kan het spannend zijn om aan het verkeer deel te nemen. Vanuit het project Doortrappen worden daarom gratis fietslessen georganiseerd. Gerda van Dijk, 70 jaar uit Loosdrecht was een van de deelnemers. Ze kreeg van haar dochter een e-bike, maar ze voelde zich niet zeker genoeg om daarop te fietsen. Haar doel was om zelfstandig op haar e-bike van Loosdrecht naar Hilversum te fietsen.  

Veilig Verkeer Wijdemeren

In samenwerking met Veilig Verkeer Wijdemeren vond er een serie fietslessen, met een examen op dinsdag 2 november, plaats in Loosdrecht. Bike Totaal Loosdrecht stelde een fiets beschikbaar zodat Team Sportservice met haar mee kon fietsen. Bert, vrijwilliger van Veilig Verkeer Wijdemeren gaf de fietslessen 

Theorie en praktijk

Tijdens de lessen werd zowel de praktijk als theorie geoefend. Startend op een basketbalveldje, naar rustige woonwijken en uiteindelijk over drukkere wegen naar Hilversum. Het op- en afstappen, stabiliteit op de fiets bij het hand uitsteken: Stapje voor stapje kreeg Gerda het fietsen beter onder de knie en groeide het zelfvertrouwen.  

Geslaagd

Het theoriegedeelte vond plaats in Bibliotheek Gooi en Meer te Loosdrecht. Tijdens het theoriegedeelte van de lessen werden alle verkeersregels uitgelegd en getest tijdens gesprekken en proefexamen. Gerda van Dijk uit Loosdrecht is geslaagd voor zowel haar theorie- als praktijk fietsexamen, “Dankjewel, ik heb nu zelfvertrouwen en kennis om veilig te kunnen fietsen met mijn e-bike”, aldus Gerda van Dijk 

Gratis fietslessen

Jaarlijks vinden er veel fietsongelukken plaats onder ouderen. Daarom is ondersteuning voor deze doelgroep belangrijk. Team Sportservice ’t Gooi en Veilig Verkeer Wijdemeren organiseren daarom gratis fietslessen. Iedereen die een fiets heeft (e-bike, driewieler, lage instapfiets) kan meedoen. Meerder vervolglessen zijn mogelijk op afspraak.  

Aanmelden

Heeft u interesse? Aanmelden kan via Rosanne Hartman via rhartman@teamsportservice.nl of Robin van der Vliet rvandervliet@teamsportservice.nl Tel: 06 30 63 97 54.