HomeNieuwsGemeente Laren ondersteunt het aangepast sporten!

Gemeente Laren ondersteunt het aangepast sporten!

Met ingang van januari 2020 is de gemeente Laren opnieuw aangesloten bij het regionale samenwerkingsverband aangepast sporten in ’t Gooi! Laren gaat de samenwerking aan met de reeds deelnemende gemeenten Huizen, Hilversum, Eemnes, Gooise Meren, Blaricum, Wijdemeren en Weesp. Samen investeren de gemeenten in een verbetering van het sportlandschap voor mensen met een beperking.

Sporten met een beperking

Voor mensen met een beperking is het vaak nog niet vanzelfsprekend om dicht bij huis een sport- of beweegactiviteit te vinden die bij ze past. Het aanbod in de buurt is niet altijd toegankelijk, faciliteiten en materialen ontbreken of er is geen geschikt vervoer. “De sportparticipatie van mensen met een beperking loopt helaas ook nog steeds achter ten opzichte van mensen zonder een beperking. Het is heel belangrijk dat verschillende partijen zich inzetten voor een inclusief beleid en het creëren voldoende sportaanbod binnen de regio, zodat echt iedereen kan meedoen”, legt regiocoördinator Alexandra Ochsendorf uit.

Uniek Sporten

Het regionale samenwerkingsverband betekent ook een aansluiting bij Uniek Sporten; hét landelijk online platform dat sporten en bewegen voor mensen met een beperking toegankelijker maakt. Inwoners van ‘t Gooi kunnen zo op een eenvoudige manier bekijken wat er in hun woonomgeving allemaal mogelijk is. De site www.unieksporten.nl biedt daarnaast de mogelijkheid om accommodaties te beoordelen op toegankelijkheid en je vindt er sportmaatjes, blogs en tips.

Alle sportaanbieders in de gemeente Laren worden op korte termijn benaderd met de vraag of zijn aangepast aanbod hebben of interesse hebben in het opstarten daarvan. Alexandra voegt toe; “Op deze manier krijgen we een goed beeld van de huidige stand van zaken. Voor de verenigingen in Laren biedt het een mooie kans om aangepast aanbod te versterken of op te zetten. Zij kunnen gebruik maken ondersteuning die Team Sportservice op dit vlak biedt.”

Individueel beweegadvies

Inwoners met een fysieke of verstandelijke beperking zijn welkom bij het wekelijkse inloopspreekuur voor een intake gesprek met regio-coördinator Alexandra Ochsendorf.
Dit vindt plaats op woensdagochtend van 9:00 – 11:00 bij Revalidatiecentrum Merem, Soestdijkerweg 129, Hilversum (gebouw D, de plantaan). Ook is het mogelijk om buiten het spreekuur een afspraak te plannen voor individueel beweegadvies of vragen. Neem daarvoor ook contact op met de regio-coördinator via aochsendorf@teamsportservice.nl of 06-11421327.