HomeNieuwsG-Honkbal bij Hilversumse Hurricanes

G-Honkbal bij Hilversumse Hurricanes

witte stip honkbalveld

Honkbalvereniging Hilversum Hurricanes is sinds een aantal maanden gestart met een G-honkbalteam. Dit team gaat in september wedstrijden spelen. Het team is nog op zoek naar nieuwe teamgenoten.

Wat houdt G-honkbal in?

G-Honkbal is een aangepaste vorm van honkbal en softbal, speciaal voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Het spelletje is hetzelfde, maar met aanpassingen voor deze speciale doelgroep. In Nederland zijn er 7 verenigingen die een G-honkbalteam hebben, o.a. in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Leusden, Soest en sinds kort dus ook in Hilversum.

Wil jij G-honkballen bij de Hurricanes?

Met plezier sporten staat voorop. Er is voor iedereen plaats binnen het team. Wil je meer informatie over de club of een keer meetrainen (op donderdag van 18.30 – 19.30 uur)? Lees dan verder op de website of stuur een mailtje naar g-honkbal@hurricanes.nl. Voor een leuke impressie van de training en een interview met een van de speelsters bekijk je dit introductie filmpje.

DKF Landelijke G-honkbaldag

Op 11 september wordt de jaarlijkse DKF G-honkbaldag georganiseerd voor G-honkbalteams uit het hele land. Deze toffe dag wordt al jaren georganiseerd in samenwerking met de Dirk Kuyt Foundation, een trouwe partner van de KNBSB. Van ongeveer 10.00 tot 16.00 uur staan er gezellige en sportieve wedstrijden op het programma bij Hilversum Hurricanes. Iedereen is welkom om te komen kijken.

Uniek sporten

Voor al het aangepast en inclusief sportaanbod, kijk op Uniek Sporten.