HomeNieuwsFrame Running op de Kleine Prins

Frame Running op de Kleine Prins

Miene op Running Frame

De leerlingen van Mytylschool De Kleine Prins gaan op 21 september, tijdens de Nationale Sportweek, een clinic Frame Running volgen. Ervaren Frame Running trainers van atletiekvereniging Triathlon in Amersfoort en atletiekvereniging Zuidwal in Huizen verzorgen de clinic op deze school in Hilversum. In samenwerking met de docenten van de Kleine Prins en ons, hoopt Frame Running NL de sport bekender te maken in Nederland.

Wat is Frame Running?

Frame Running (ook bekend als RaceRunning) is een para-atletieksport. Een Running Frame is een op maat gemaakte loopfiets met een borststeun en drie wielen. Sporters besturen de Running Frame met een stuur en ze bewegen zich voort door hun voeten te gebruiken. Zo kunnen ze lopen of zelfs te rennen. Frame Running wordt aangeboden door een aantal (reguliere) atletiekverenigingen, zoals AV Zuidwal in Huizen.

Je werkt aan conditie, kracht en behendigheid. Ook kun je deelnemen aan allerlei verenigingsactiviteiten en bijvoorbeeld ook aan wedstrijden en loopevenementen. De trainingen vinden meestal plaats op de atletiekbaan, maar zijn bij sommige verenigingen ook in het bos of in een park.

Bekijk hier een Frame Running training in Rotterdam.

In Nederland kun je bij zo’n 40 atletiekverenigingen aan Frame Running doen. Alle atletiekverenigingen vind je op de website van Frame Running Nederland.

Voor wie?

Frame Running is geschikt voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een lichamelijke beperking (zoals cerebrale parese, spina bifida of syndromen), die in het dagelijkse leven een rollator of rolstoel gebruiken om zich voort te bewegen. Het is ook mogelijk om mee te doen als je een beperkte handfunctie hebt.

Meer informatie

Neem voor meer informatie tijdelijk contact op met de vervangende regiocoördinator Aangepast Sporten, Sandra van Wijhe-Faase, via svanwijhe@teamsportservice.nl

Uniek sporten

Voor al het aangepast en inclusief sportaanbod, kijk op Uniek Sporten.