HomeNieuwsFantastische sportdag voor Mozarthof en Klimopschool!

Fantastische sportdag voor Mozarthof en Klimopschool!

Dinsdag 12 juni hebben zo’n 130 leerlingen van de Mozarthof en de Klimopschool, beide scholen voor speciaal onderwijs in Hilversum, meegedaan aan een sportdag. Tijdens deze sportdag die mede georganiseerd werd door 6 studenten van de Hogeschool van Amsterdam hebben de leerlingen verschillende sporten kunnen doen.

De sportdag vond plaats bij SV Olympia ’25 en werd geopend door wethouder Floris Voorink. Ook wethouder Angelika Pelsink was aanwezig. Na het openingswoord en vrolijke confettiregen die ontstond door het gooien van een bal in een korfbalkorf, volgde een warming up door Studio Dansu. Alle leerlingen deden na de warming-up enthousiast mee aan verschillende sportclinics. De sportclinics werden gegeven door verenigingen uit ’t Gooi met aanbod voor deze doelgroep. De sporten waar de leerlingen aan mee konden doen waren: Atletiek, basketbal, bootcamp, dans, korfbal, tennis, voetbal en volleybal. Voor extra plezier was er ook nog een ‘funclinic’ met een klimmuur en een stormbaan. Uiteraard was er geheel in de JOGG gedachte ook aandacht voor gezonde voeding, elke leerling kreeg een bidon gevuld met water en een stuk fruit.

Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Johan Cruyff Foundation, Dirk Kuyt Foundation, Rotary Club Hilversum, Kids Actief en Rabobank Gooi en Vechtstreek. Heel hartelijk dank daarvoor!

Wilt u meer weten over de aangepaste sportmogelijkheden in ’t Gooi dan kunt u contact opnemen met regio coördinator aangepast sporten Rosan Meurkens.