HomeNieuwsFabritiusschool zet eerste stap naar Gezonde School! 

Fabritiusschool zet eerste stap naar Gezonde School! 

Op dinsdag 1 maart vond de feestelijke start van het DrinkWater beleid op de Fabritiusschool plaats. Het schoolplein kleurde blauw door alle blauwe ballonnen, blauwe vlaggetjes en de blauwe kleding van alle kinderen. 

Een blauwe dag

 

Na het klinken van de tweede bel, om 8:30 uur, werd door directeur Paul van Toledo, samen met JOGG-regisseur Alexandra, de start van het gezonde beleid gevierd. Aan de Leerlingen werd gevraagd wat er volgens hun bij een een gezonde leefstijl hoort, waarop de leerlingen antwoordde: “het eten van groente of fruit”, “water drinken”, en “sporten”.  

Om de dag lekker actief te beginnen werd er na de opening nog een gezamenlijke dans gedaan. Op de muziek van hoofd, schouders, knie en teen heeft iedereen lekker kunnen meebewegen. Na het dansen kregen alle kinderen een DrinkWater bidon mee de klas in.

Wat is het DrinkWater beleid?

In iedere klas is er een waterkraan aanwezig wat het drinken van water zal stimuleren. Vanaf nu zal er enkel nog water gedronken worden op school met een stuk fruit of groente erbij tijdens het 10-uurtje.  Met het DrinkWater beleid heeft de Fabritiusschool een eerste mooie stap gezet om een Gezonde School te worden. Het streven is om het nieuwe schooljaar door te pakken en de certificering te behalen.  

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over de Gezonde School of JOGG-Hilversum op de website of neem contact op met JOGG-regisseur Alexandra Ochsendorf via aochsendorf@teamsportservice.nl.