HomeNieuwsDoortrappen van start in Hilversum

Doortrappen van start in Hilversum

Fietsen zorgt ervoor dat senioren langer gezond, sociaal en zelfredzaam blijven. Tegelijkertijd zijn ouderen ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, zorgt ervoor dat ouderen zo lang mogelijk veilig kunnen blijven fietsen, oftewel ´veiliger fietsen tot je 100ste´. 

In Hilversum wordt het programma Doortrappen uitgevoerd door onze buurtsportcoach Fietsen, Gerda Postma. Gerda zorgt ervoor dat ouderen via het programma Doortrappen handige tips krijgen, bijvoorbeeld over het veilig op- en afstappen van de fiets. Doortrappen heeft ook informatie voor de mensen die werken met senioren. Zo is er bijvoorbeeld voorlichtingsmateriaal beschikbaar voor fysiotherapeuten, fietsenmakers of beweegdocenten waarin staat hoe zij de oudere fietsers goed kunnen begeleiden.

Netwerkbijeenkomst: Doortrappen in Hilversum

Op woensdag 26 juni organiseren wij in samenwerking met de provincie Noord-Holland en de gemeente Hilversum een Netwerkbijeenkomst Doortrappen in Hilversum. De bijeenkomst is bedoeld voor alle professionals met affiniteit met fietsen; van lokale (fiets)ondernemers, verenigingen en clubs, tot welzijnswerkers, beweegdocenten en buurtsportcoaches. Het doel is om gezamenlijk zoveel mogelijk inwoners van Hilversum veilig aan het fietsen te krijgen én te houden.

Aanmelden

Kom jij als professional in aanraking met ouderen en wil je geïnformeerd worden over het programma Doortrappen?

Meld je hier aan

Meer informatie

Neem voor vragen contact op met Gerda Postma, buurtsportcoach Fietsen, via gpostma@teamsportservice.nl of 06 21 44 41 26.