HomeNieuwsDoortrappen vierde kwartaal 2020

Doortrappen vierde kwartaal 2020

Doortrappen op de tandem

Het project Doortrappen is in het voorjaar van 2020 van start gegaan. Ouderen zo lang mogelijk veilig op de fiets houden, dat is het voornaamste doel. Zo organiseren we bijvoorbeeld bijeenkomsten voor professionals die met deze oudere doelgroep werken. Maar ook fietslessen of fietsondersteuning maken deel uit het project Doortrappen. Hier volgt een overzicht van de activiteiten van Doortrappen in het laatste kwartaal van 2020.

Online bijeenkomst Doortrappen voor professionals

Zo verzorgde ons projectteam op maandagvond 19 oktober de gratis online training ‘Doortrappen voor Professionals’. Marjolein Kuijt van Veiligheid NL deelde haar kennis en expertise aan (eerstelijns) professionals in Wijdemeren. De online training werd gevolgd door een heel divers publiek, van fietsenmaker tot beleidsambtenaar sport. ‘Het was een inspirerende avond’, aldus een van de deelnemers. Er waren veel positieve en creatieve ideeën waar we zeker een vervolg aan willen geven.

Doortrappen op de tandem

Onlangs ging Team Sportservice ’t Gooi in gesprek met twee echte fietsfanaten: Wim en Dymph de Jong. Ze fietsen al jaren samen bij fietstourclub CTC in Ankeveen. Wim heeft al (minimaal) 107 x de Mont Ventoux getrotseerd en fietst in de ‘snelle tourgroep’. Dypmh fietst ook wekelijks in de e-bikegroep. “Ik heb het aan mijn hart dus ik kan niet meer met het niveau mee van Wim”, zegt Dymph. “Op onze tandem kunnen we toch samen blijven fietsen!”. “Een mooi voorbeeld van Doortrappen”, aldus Rosanne Hartman, coördinator Doortrappen Wijdemeren. Of je nu op een e-bike, tandem of driewieler zit: Het gaat erom dat je op je eigen niveau blijft fietsen. Zo blijft het veilig!

Fietslessen voor ouderen

In samenwerking met Veilig Verkeer Wijdemeren organiseerden we in oktober gratis fietslessen voor ouderen. Zowel theorie en praktijk kwamen aan bod. Op- en afstappen, stabiliteit op de fiets bij het hand uitsteken werden veel geoefend. Het theoriegedeelte vond plaats in Bibliotheek Gooi en Meer te Loosdrecht. Gerda van Dijk uit Loosdrecht is geslaagd voor zowel haar theorie- als praktijk fietsexamen. Vol vertrouwen stapt zij nu op haar e-bike. Missie geslaagd!

Fiets Fit oefeningen

Naast lessen nog meer ondersteuning nodig bij het fietsen? Dan zijn er ook nog fietsfit-oefeningen. Deze zijn ontwikkeld om langer en veiliger te blijven fietsen. De oefeningen helpen het reactievermogen en balans te verbeteren en spierkracht te vergroten. Door regelmatig de oefeningen te doen, verbeter je de balans, kracht en het evenwicht. Download hier de Fiets-fit folder Doortrappen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Doortrappen? Of interesse in fietslessen of fietsondersteuning? Neem dan contact op met Rosanne Hartman via rhartman@teamsportservice.nl of Robin van der Vliet rvandervliet@teamsportservice.nl Tel: 06 30 63 97 54.