HomeNieuwsDoortrappen: Gratis fietsles oktober

Doortrappen: Gratis fietsles oktober

Doortrappen Fietsles

Als je een dagje ouder wordt kan het spannend zijn om aan het verkeer deel te nemen. Vanuit het project Doortrappen worden daarom gratis fietslessen georganiseerd. Gerda, 70 jaar uit Loosdrecht, kreeg onlangs les van fietsvereniging de Adelaar: “Mijn dochter verraste me met een e-bike vorig jaar, maar deze staat al een jaar ongebruikt in de schuur. Ik vind het te spannend, vooral balans houden vind ik moeilijk. Ik wil me wel veilig voelen op de fiets”, aldus Gerda.

Meer vertrouwen

Tijdens de fietsles werd allereerst door Kees, van fietsvereniging de Adelaar, het zadel op de juiste hoogte ingesteld en de bandenspanning gecontroleerd. Daarna stapte Gerda voorzichtig op. In het begin wat onzeker. Na een aantal keer op de stoep heen en weer met Kees in haar kielzog, groeide het vertrouwen. Samen met Kees fietste ze nog een rondje door Loosdrecht. ”Na de les had ik meer vertrouwen, het was leuk en leerzaam!”, aldus Gerda.

Gratis fietsles

Gerda is niet de enige die het spannend vindt op de fiets. Jaarlijks zijn er veel fietsongevallen onder ouderen. Daarom is extra ondersteuning voor deze doelgroep belangrijk. Op dinsdag 6 oktober van 13.30 tot 14.30 uur organiseren Team Sportservice en Veilig Verkeer Wijdemeren een gratis fietsles. Iedereen die een fiets heeft (e-bike, driewieler, lage instapfiets) kan meedoen. Meerdere vervolglessen zijn mogelijk op afspraak. Het startpunt van de fietsles is de bibliotheek in Loosdrecht.

Aanmelden

Heeft u interesse? Aanmelden kan via Rosanne Hartman via rhartman@teamsportservice.nl of 06 30 63 97 54. Kunt u niet op deze datum of woont u niet in de buurt, maar wilt u toch een keer meedoen? Meldt u zich toch aan. Bij voldoende aanmeldingen kijken we naar alternatieven.