HomeNieuwsDe Week voor de Gezonde Jeugd van start!

De Week voor de Gezonde Jeugd van start!

Ieder jaar vraagt JOGG samen met gemeenten en partners door heel Nederland aandacht voor een leefomgeving waarin iedereen gezond kan opgroeien. Want een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd.

De Week voor de Gezonde Jeugd

Dinsdag 7 juni | De Gezonde Werkvloer 
Woensdag 8 juni | Nationale Buitenspeeldag 
Donderdag 9 juni | De Gezonde Sportomgeving 
Vrijdag 10 juni | Daily Mile en fruit 
Zaterdag 11 juni | De Gezonde Wijkomgeving

Lees hier meer over de Week voor de Gezonde Jeugd.

Meer Grote Mensen Campagne

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd zetten we iedere dag een ‘Groot Mens’ in het zonnetje. Grote Mensen zijn de volwassenen die zorgen dat kinderen gezond kunnen opgroeien. Ze zorgen voor meer beweging in de wijk. Of ze bieden je de keus voor een gezonde snack in de sportkantine of op school. 

Met deze campagne Meer Grote Mensen | JOGG wil JOGG laten zien dat een gezonde toekomst een maatschappelijke verantwoordelijkheid is. Van kamerlid, wethouder en schooldirecteur tot projectontwikkelaar, kantinemedewerker en buurtsportcoach. Voor een maatschappij waarin gezond kunnen leven het uitgangspunt is, is iedereen nodig. Voor meer ruimte om te bewegen, meer appels en minder kroketten. 

Om de gezonde toekomst waar te maken, hebben we meer Grote Mensen nodig. Échte Grote Mensen die ervoor zorgen dat kinderen gezond kunnen opgroeien. Laat je inspireren en benoem ook een Groot Mens binnen de JOGG-gemeenten op meergrotemensen.nl.