HomeNieuwsBoost het gezondheidsbeleid op scholen

Boost het gezondheidsbeleid op scholen

Het is weer zover! Scholen kunnen ook dit jaar weer gebruik maken van verschillende subsidies van de Gezonde School. Subsidieregelingen kunnen het gezondheidsbeleid op scholen de juiste boost geven die het nodig heeft. Het schoolplein vergroenen of moet er echt gewerkt worden aan meer bewegen voor leerlingen en docenten? Scholen kunnen door middel van de subsidieregeling deze onderwerpen met hulp, advies én geld aanpakken. 

Gezonde leerlingen en docenten presteren beter! Maar daarnaast is het voor uw school ook een belangrijke profilering en erkenning. Want wie wil er nou niet naar een Gezonde School?! 

Inschrijven voor de Gezonde School

Vanaf 7 maart 2022 tot en met 19 april 2022 kunnen scholen zich inschrijven om diverse regelingen aan te vragen. Dit is voor scholen een uitgelezen kans om advies op maat te krijgen op elk gewenst gezondheidsthema om uiteindelijk naar het Gezonde Schoolvignet toe te werken. Bedragen van €2000,- t/m €5000,-  en tevens maximaal 20 uur advies en ondersteuning van een Gezonde School-Adviseur kan aan uw school worden toegewezen.  

De regelingen zijn voor alle scholen in het primair onderwijs, voorgezet onderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.  

Meer weten over de Gezonde School?

Neem dan contact op met JOGG-regisseur Alexandra Ochsendorf of bekijk de website van de Gezonde School voor alle voorwaarden en wat deze ondersteuningen inhouden voor de school.