HomeNieuwsGoudenregenschool start met The Daily Mile

Goudenregenschool start met The Daily Mile

Daily mile

Nog voor de sluiting van de scholen wegens de coronacrisis was de Goudenregenschool in Hilversum begonnen met een mooi initiatief: The Daily Mile. Iedere ochtend lopen de kinderen om 10:15 uur samen met de leerkrachten 15 minuten buiten. The Daily Mile is een laagdrempelige manier om kinderen in beweging te krijgen tussen de lessen door. 

The Daily Mile

The Daily Mile is een beweeginitiatief voor basisscholen (groep 3 t/m 8) waarbij de leerlingen op minimaal 3 schooldagen per week vijftien minuten naar buiten gaan. Gedurende vijftien minuten leggen de leerlingen een bepaalde route af. Hierbij mogen de kinderen zelf hun tempo bepalen. Rennen, joggen of gewoon rustig wandelen, het mag allemaal. Uit recent onderzoek is gebleken dat The Daily Mile leerlingen helpt om hun energie kwijt te kunnen. Bovendien verbeterde het uithoudingsvermogen van de kinderen aanzienlijk. Lees hier alle onderzoeksresultaten.

Niet alleen positief effect op gezondheid

Naast het verbeteren van het uithoudingsvermogen geeft The Daily Mile ook een boost aan het concentratie vermogen. Daarnaast vormt het een extra sociaal moment voor de leerlingen. De Daily Mile is voor ieder kind toegankelijk, doordat er geen competitief element is en er ook geen materiaal noodzakelijk is.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over The Daily Mile of direct aan de slag met jouw school? Neem vrijblijvend contact op met JOGG-regisseur Alexandra Ochsendorf via aochsendorf@teamsportservice.nl of 06-11421327.