HomeNieuwsComenius College wint de zilveren Schoolkantine Schaal

Comenius College wint de zilveren Schoolkantine Schaal

Betrokkenen bij Schoolkantine Schaal Comenius College bij elkaar

Het Comenius College heeft de zilveren Schoolkantine Schaal 2020-2021 verdiend. Hierdoor kan de gemeente het snackverbod in de omgeving van de school handhaven. “Een mooi voorbeeld van een brede samenwerking voor de gezondheid van kinderen”, vertelt de rector van het Comenius College Robert van der Sijde.

Harde werk wordt beloond

De school heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Ten minste 60% van het aanbod bestaat uit een gezonder aanbod, er is een gratis watertappunt en doordat ongezondere producten achteraan liggen is het voor leerlingen makkelijker om een gezonde keuze te maken.

Sinds 2016 is het Comenius College bezig met het gezonder maken van de school aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Carola van den Berg, buurtcoördinator van de gemeente Hilversum, legt uit dat deze richtlijnen goed aansluiten op de doelstellingen van de gemeente en verwijst hierbij naar het convenant met JOGG. Femke Roest (JOGG-regisseur) sluit af met het volgende: “We gaan de volgende fase van onze aanpak in waarin we meer wijken en meer scholen bewust willen maken van de positieve effecten van gezonde voeding en voldoende beweging.”

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen? Neem dan contact op met onze JOGG-regisseur Femke Roest.