HomeNieuwsBuurtsportcoach Ron vertelt!

Buurtsportcoach Ron vertelt!

De eerste maanden van 2023 zijn achter de rug en de lente is ingegaan. Dat werd tijd ook, want met de wandelgroepen hebben we deze winter zonder mankeren doorgelopen. Maar na alle donkere wandelingen in de kou zijn we toe aan licht!

Wandelen in de winter

In de avonduren hebben wij onder andere doorgelopen met de Wandelchallenge. De deelnemers wilde in de winter graag door wandelen. Elke maandagavond stonden er zo 10 mensen klaar om door de straten van Hilversum te wandelen. Omdat we elke maand wisselden van startplek, konden we alle delen van Hilversum verkennen. Wandelen in Hilversum, al is het in het donker, voelt bevoorrecht. De mooie lanen van Trompenberg, Boombergkwartier en bijvoorbeeld de West-Indische buurt zijn ideaal wandelgebied voor een avondwandeling in het donker. Een voorbeeld van zo’n mooie avondwandeling vind je in deze nieuwsbrief bij de routes.

Ook mooi om te merken dat de deelnemers groeien in het wandelen. Een aantal willen meedoen aan de wandelevenementen in Gooi- en Vechtstreek, andere volgen de cursus wandelbegeleider die Team Sportservice ’t Gooi samen met de Wandelbond gaan organiseren voor komend voorjaar.

Wandelend kom je ergens

Ook overdag werd er flink gewandeld. Met de leden van Senver (Senioren Vereniging in Hilversum) gingen we elke woensdagmiddag op stap. Dit seizoen hebben we voornamelijk aan de westkant van Hilversum gelopen. Uiteindelijk vonden we daar een mooi startpunt; Muze bij Wisseloord op de Catherina van Renneslaan. Dit startpunt heeft een leuke geschiedenis voor wie van muziek houdt. Veel beroemde artiesten hebben hier bij de Wisseloordstudio’s hun hits opgenomen. Denk maar aan de Stones, Golden Earring en ook Rita Reys. Ook nu nog een muzikale plek, want op een zondag in de maand kun je in de studio’s concerten bijwonen van singer-songwriters. En zo zie je; al wandelend kom je nog eens ergens. Van deze groep kun je zeker zeggen;

“Ouder maar zeker nog niet zat”.

Met ongeveer 20 mensen lopen we altijd 5km in een uur over de bospaden in het Spanderswoud of Corversbos. Het is mooi om alle verhalen te horen. Senioren hebben veel geschiedenis om te vertellen dat doet je toch denken “Wat is oud?”.