HomeNieuwsBuurthuis Zo-samen tegen eenzaamheid

Buurthuis Zo-samen tegen eenzaamheid

Eind september was de Week Tegen Eenzaamheid en dat gaf in Hilversum een uitgebreid scala aan activiteiten. Een van de activiteiten was een lunchwandeling vanuit Buurthuis Zo-samen in de Riebeeck waar buurtsportcoach Wandelen Ron een bijdragen aan kon leveren.

Buurtsportcoach Wandelen Ron vertelt..

Net als de fotograaf van de gemeente was ik er iets eerder en zo kon ik zien dat het ook een echte lunchwandeling was. Claudia van het buurtcentrum was bij Albert Heijn Riebeeck langsgegaan om spullen op te halen voor een gezonde lunch die we dan tijdens de wandeling aan de deelnemers konden uitreiken. De lunchwandeling was dus letterlijk een wandeling met lunch.”

De deelnemers mochten zelf een wandeling kiezen. De nieuwe natuur bij Anna’s Hoeve, de Monnikenberg of een wandeling door de industriële geschiedenis van Hilversum. De nieuwe natuur prikkelde de nieuwsgierigheid het meest en daarom werd Anna’s Hoeve het doel van de wandeling.  

“Op weg naar Anna’s Hoeve pakten we het terrein van de oude gemeentewerf aan de Mussenstraat mee in de route om te laten zien dat ook een oud bedrijfsterrein opnieuw tot leven kan komen met creatieve bedrijven en leuke horeca die gedragen wordt ervaren horecaondernemers. En een korte uitleg waarom oude industriële gebouwen eruit zien zoals ze eruitzien. En ja, alles heeft een reden.”

De wandelaars zagen hoe de nieuwe natuur- en recreatiemogelijkheden van de Anna’s Hoeve vorm hebben gekregen. De oeverzwaluwwand bijvoorbeeld, die je in het natuurgedeelte kunt zien. Hiervoor geldt uiteraard weer; wandelend zie je meer. Toen buurtsportcoach wandelen Ron en de wandelaars bij de vlonderbrug aankwamen, werden de lunchpakketten tevoorschijn gehaald en werd er genoten van de lunch en de nieuwe omgeving.

“En toen was het hap, slik weg en ruim je rommel op, tijd om terug te gaan. Voor de buurtbewoners van de Riebeeck was dit een mooie kans om kennis te maken met elkaar en de nieuwe omgeving.” – Ron Buisman, buurtsportcoach Wandelen