HomeNieuwsAlle statushouders geslaagd voor fietsexamen!

Alle statushouders geslaagd voor fietsexamen!

Woensdag 19 februari is de laatste deelnemer geslaagd voor het fietsexamen. De groep startte gemotiveerd in het najaar 2019.

“Ik wil graag leren fietsen. Het zorgt ervoor dat ik makkelijker werk kan vinden én ik kan bijvoorbeeld naar Hilversum fietsen”, aldus een deelneemster.

Leren fietsen op latere leeftijd met een taalbarrière is een uitdaging. Balans, hand-oog coördinatie en spierkracht is allemaal van belang. Daarbij komt het oog hebben voor het verkeer en het weten en toepassen van de verkeersregels. 

De lessen bestaan uit een theorie- en praktijkgedeelte. Vrijwilligers van Veilig Verkeer Wijdemeren hebben zich met volledige toewijding ingezet. Tijdens de theorie werd gebruik gemaakt van boekjes met verkeersregels en oefenexamens in meerdere talen. De theorielessen vonden plaats in het Sociaal Cultureel Centrum Nederhorst den Berg en bij Stichting Buro Sport Kortenhoef.

Bij het praktijkgedeelte renden de vrijwilligers van Veilig Verkeer en de buurtsportcoaches van Team Sportservice, zij-aan-zij mee met de fietsende deelnemers. ‘Kijk waar je naar toe fietst’, ‘Blijf rechtop zitten’, ‘Iets meer kracht vanuit de benen’, ‘Doortrappen!’, zijn zomaar een paar kreten die buiten te horen waren. Van ondersteunend rechtdoor fietsen naar leren opstappen, met 1 hand fietsen en een slalommend parcours. Tot zelfstandig in de wijk fietsen samen met Veilig Verkeer Wijdemeren. 

De fietsen werden kosteloos uitgeleend door fietsenwinkels ‘Kroon Tweewielers’ uit Nederhorst den berg,  ‘W. de Jongh Rijwielen’ en ‘Roan Tweewielers’ uit Kortenhoef. 

De deelnemers bleven gemotiveerd en lieten zich niet tegenhouden bij angst om te vallen, moeite met evenwicht of een lichamelijke beperking. Alle deelnemers zijn geslaagd.

De fietslessen zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Rotary Club.
Het gehele project werd georganiseerd door Team Sportservice ’t Gooi.