HomeNieuwsAftrap Doortrappen in Wijdemeren

Aftrap Doortrappen in Wijdemeren

doortrappen Wijdemeren
Donderdag 9 juli was de aftrap van het project Doortrappen in Wijdemeren. Mensen tot hun 100e veiliger te laten fietsen, dat is het doel. Alle fietsenwinkels in de gemeente zijn inmiddels ook geïnformeerd over het project. De reacties zijn positief en fietsenwinkels zijn al ambassadeur geworden.

Ambassadeurs

Bike Totaal Loosdrecht is daar een van. “Sinds de corona periode zijn nieuwe fietsen niet aan te slepen”, aldus Bas van Bike Totaal Loosdrecht. Zeker de e-bikes nemen gretig aftrek onder ouderen. Mensen moeten weten hoe snel ze zijn op een e-bike. Daarom is die bewustwording en goede voorlichting, zeker voor deze doelgroep, zo belangrijk. “Wij juichen dit initiatief dan ook van harte toe”, aldus Bas.

Officiële aftrap

Donderdag was de officiële aftrap van Doortrappen bij Bike Totaal Loosdrecht aan de Nootweg. Daar kreeg wethouder Rosalie van Rijn uit handen van buurtsportcoach Robin van der Vliet van Team Sportservice het officiële bewijs van deelname aan Doortrappen.

Bewegen in de buitenlucht

Vaker de auto laten staan en de fiets pakken. Dat is iets wat wethouder Rosalie steeds vaker doet. “Even buiten zijn en bewegen is zeker in deze tijd zo belangrijk.” Ze overweegt zelf ook om een e-bike aan te schaffen. “Het is een prima manier om je van A naar B te verplaatsen en tegelijkertijd lekker even in de buitenlucht te zijn”, aldus Rosalie.

Fietscheck

Doortrappen is speciaal bedoeld om ouderen veiliger en zekerder te laten fietsen. Regelmatig je fiets laten controleren is daar een belangrijk onderdeel van. Heeft u uw jaarlijkse fietscontrole al gedaan? Maak een afspraak bij: RS Tweewielers en Bike Totaal in Loosdrecht. W.de Jongh Rijwielen en Roan Tweewielers in Kortenhoef. Sil Smit Tweewielers of Kroon Tweewielers in Nederhorst den Berg.

Meer weten over Doortrappen?

Team Sportservice zorgt voor de uitvoering van het project Doortrappen. Denk o.a. aan tips bij de aanschaf, fietslessen, valpreventie en leuke dagtochten. Voor vragen en deelname kan men terecht bij Robin van der Vliet, buurtsportcoach Team Sportservice gemeente Wijdemeren.