HomeNieuwsAangepast sporten, ook in de zomer!

Aangepast sporten, ook in de zomer!

Bewegen is goed voor iedereen, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als je een lichamelijke of verstandelijke beperking hebt, is het niet altijd makkelijk om een sportactiviteit te vinden die geschikt én leuk is. Toch zijn er ook voor jou veel mogelijkheden! Ook in de zomer staan er mooie activiteiten en initiatieven op het programma voor jong en oud! 

Duo Fietsen in Wijdemeren 

In samenwerking met de King Arthur Groep rollen wij het duo fietsen uit in gemeente Wijdemeren. Dit initiatief biedt inwoners met beginnende dementie de mogelijkheid om actief bezig te blijven en tegelijkertijd het sociale aspect te versterken. Samen is leuker dan alleen! Het project Doortrappen zal het startschot zijn voor de activiteit met de duo fietsen.

Samenwerking
Wij werken samen met diverse professionals, waaronder Veilig Verkeer Wijdemeren, VeiligheidNL, fysiotherapeuten, fietsverenigingen en fietswinkels. Een prachtige kans om het fietsplezier voor iedereen te bevorderen! 

Fitheidstrainingen in Gooise Meren 

In augustus starten we met de pilot fitheidstrainingen voor thuiswonenden met dementie in Gooise Meren. Samen met de King Arthur Groep, Gym & Turnvereniging Keizer Otto bieden wij een gepast sportaanbod aan. Twee trainers zullen wekelijks op locatie fitheidstrainingen geven, speciaal afgestemd op de behoeften van de deelnemers. Dit initiatief helpt om de lichamelijke fitheid en het welzijn van thuiswonenden met dementie te verbeteren. 

Zeilactiviteiten voor de Zomer 

Tijdens de zomer nodigen wij iedereen uit om de zeilactiviteiten van Sailibility Huizen uit te proberen. Stap op de boot en beleef het waterspektakel. De speciale zeildag voor de leerlingen van alle basisscholen in Wijdemeren wordt dit jaar gehouden op dinsdag 9 juli. Vanuit Hilversum zal de Trappenberg voor het eerst deelnemen, met speciaal hiervoor bestemde boten van Ottenhome Kortenhoef. Dit belooft een fantastische dag te worden voor jong en oud! 

Meer weten over aangepast sporten?

Neem contact op met Victor Buteröwe, regiocoördinator aangepast sporten via vbuterowe@teamsportservice.nl.