HomeNieuws60+ Beweegactiviteiten: Pilates in Kortenhoef

60+ Beweegactiviteiten: Pilates in Kortenhoef

Maandelijks bezoekt 60+ beweegcoach Beppie van de Bunt een activiteit om te laten zien wat er allemaal mogelijk is in Wijdemeren. Deze keer: pilates bij gymnastiekvereniging Odis.

“Pilates is gericht op het sterker maken van de buik- en rugspieren. Je leert heel bewust en beheerst bewegen. Mensen met rugklachten vertellen me vaak dat het minder wordt”, vertelt docente Monique die lessen geeft op de donderdag (om 08.45, 10.00 en 18.45 uur).

Ontspanning in lichaam en geest

Pilates zorgt ook voor flexibiliteit en ontspanning in lichaam en geest. “De ademhaling is daarbij heel belangrijk. Ik geef een rustige les op een matje waarin alles stapsgewijs wordt opgepakt en je kunt doorgroeien naar de levels 1, 2 en 3.”

‘Ik voel me als herboren!’

“Pilates zorgt ervoor dat ik niet zo stram en stijf wordt. Soepel en flexibel blijven is mijn uitgangspunt. Na de les voel ik me als herboren. Het leukste is als we nieuwe dingen proberen en blijkt dat we het gewoon kunnen!”, vertelt één van de deelnemers.

Neem voor een proefles, informatie over de lessen of andere vragen contact op met Beppie via 06 315 958 47 of b.vandebunt@inovum.nl.