HomeNieuws35 teams strijden voor de grote Cup!

35 teams strijden voor de grote Cup!

De Streetwise Cup is het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland en hét voetbalkampioenschap voor jongens en meisjes van groep 7 en 8 van de basisschool. Plezier in het spel, respect en gelijkheid staan centraal. Door het hele land worden er zo’n 100 lokale voorrondes gespeeld. In Hilversum organiseerden de buurtsportcoaches van Bink, in samenwerking met gemeente Hilversum en Versa Welzijn de lokale voorrondes op 22 maart (jongens) en 29 maart (meisjes) op Cruyff Court Davy Klaassen.
 
In totaal streden er 20 jongensteams en 15 meisjesteams van 12 verschillende Hilversumse basisscholen om de prijzen. Op de speeldagen verzamelden alle teams zich om 12.45 uur rond buurtsportcoach Danny de Heus en wethouder Sport Karin van Hunnik. Na een korte uitleg van de regels zetten de aanvoerders hun handtekening op de respectvlag, waarmee ze akkoord gaan met de veertien spelregels van Johan Cruijff. Om 13.00 uur klinkt vervolgens het startsignaal. Er wordt gespeeld op vier velden in teams van zes tegen zes. De teams die pauze hebben konden hun eigen smoothie maken op de populaire smoothiefietsen van JOGG-Hilversum. Daarnaast waren er diverse side-events, waaronder doel schieten, hooghouden en latje trappen.
 
Aan het einde van de dag de waren er prijzen beschikbaar voor de beste vier teams. Het winnende team gaat door naar de landelijke kwartfinale. En natuurlijk werd ook de Respect Award uitgereikt aan het team dat zich het sportiefste gedraagt.

De winnaars van de voorrondes gaan door naar de landelijke kwartfinales. De winnaars van de kwartfinale spelen de landelijke halve finale. De landelijke finale wordt gespeeld op zondag 25 juni.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Streetwise Cup in Hilversum kun je contact opnemen met Bink- buursportcoaches Danny de Heus via d.deheus@binkkinderopvang.nl of Chris van Doorne via c.vandoorne@binkkinderopvang.nl.