HomeNieuws280 beweegadviezen tijdens Fitheidstesten in ’t Gooi

280 beweegadviezen tijdens Fitheidstesten in ’t Gooi

De afgelopen drie zaterdagen organiseerde Team Sportservice ’t Gooi in opdracht van gemeente Hilversum fitheidstesten verspreid over de gemeente. Het doel van de test was om inwoners van 50 jaar en ouder kosteloos inzicht te bieden in hun fitheid en de beweegmogelijkheden in de wijk. In totaal namen 180 inwoners van Hilversum deel aan de testen. Elke deelnemer ontving na afloop van de test een persoonlijk beweegadvies van de buurtsportcoaches van Team Sportservice.

Tijdens de fitheidstest werden diverse oefeningen uitgevoerd, waaronder oefeningen voor balans, lenigheid en snelheid. Ook werd de bloeddruk gemeten. De testen werden gehouden op drie verschillende locaties; wijkcentra St. Joseph (Oost), Lopes Dias (Noordoost) en De Koepel (Kerkelanden)

Positieve reacties

Wat ontzettend goed dat jullie dit organiseren voor ons

Een veelgehoorde reactie van een deelnemer aan de test. Inwoners waren enthousiast over het inzicht dat ze kregen op de verschillende aspecten van hun gezondheid. In een aantal gevallen was de uitslag van de fysieke test een bevestiging wat men stiekem al wel wist.

Maar nu ik de uitslag op papier zie staan, helpt het mij wel om er nu ook écht iets mee te gaan doen”, aldus een deelnemer in wijkcentrum De Koepel, afgelopen zaterdag.

Sommige deelnemers bewogen al op structurele basis en kregen dan ook de complimenten mee van de buurtsportcoach en het advies om vooral zo door te gaan. Een andere groep deelnemers, echter, was zich wel bewust van het belang van structurele beweging, maar wist niet goed welke opties er allemaal zijn in Hilversum en waar te beginnen. De buurtsportcoaches van Team Sportservice hielpen deze inwoners ter plekke met het vinden van een sport- of beweegactiviteit, passend bij de persoonlijke wensen en mogelijkheden.

“Ik ben ontzettend blij met het uitgebreide advies van de buurtsportcoach en ga nog eens verder zoeken in de mooie beweegbrochure die ik meegekregen heb”.

Het belang van de fitheidstesten

Uit onderzoek blijkt dat met het ouder worden het op peil houden van fitheid en gezondheid steeds belangrijker wordt. Het helpt bij het voorkomen van hart- en vaatziekten en ter preventie van vallen. Ook kan sport en bewegen psychische klachten verlichten, heeft het een positief effect op dementie en kan het eenzaamheid tegengaan.

Fitheidstesten 2023 in Hilversum en Wijdemeren

In 2023 wordt een nieuwe serie fitheidstesten georganiseerd in Hilversum en Wijdemeren. Houd de website van Team Sportservice ’t Gooi in de gaten voor meer informatie of om alvast aan te melden als geïnteresseerde.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de Fitheidstesten neem contact op met Yvonne van Langen, Coördinator Buurtsportcoaches Hilversum & Gezonde Leefstijl, via yvanlangen@teamsportservice.nl of 06 31 02 21 80.