HomeNieuws25 jaar regionale samenwerking in ‘t Gooi

25 jaar regionale samenwerking in ‘t Gooi

Het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten in ‘t Gooi bestaat dit jaar 25 jaar. Om dat te vieren worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Want een kwart eeuw mag natuurlijk niet onopgemerkt blijven!

25 jaar geleden
Het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten ’t Gooi was, samen met een samenwerkingsverband in de Kop van Noord-Holland, het eerste gebied waarin over gemeentegrenzen heen werd gekeken om het sportaanbod voor mensen met een beperking te optimaliseren en verbeteren. Het idee achter regionale samenwerking was, dat wanneer in een gemeente slechts een klein aantal sporters met een specifieke beperking woont, het moeilijk is om een compleet team te vinden. Samenwerking over gemeentegrenzen heen biedt dan uitkomst. De provincie Noord-Holland en het Ministerie van VWS hadden vertrouwen in dit plan en stelden daarom ondersteuning beschikbaar om twee samenwerkingsverbanden op te zetten.  

Nu, ruim 25 jaar later, bestaan beide samenwerkingsverbanden aangepast sporten nog steeds. ’t Gooi is zelfs recentelijk nog gegroeid doordat de gemeente Laren zich aansloot bij het verband dat al uit de gemeenten Huizen, Hilversum, Wijdemeren, Blaricum, Eemnes, Gooise Meren en Weesp bestaat. En ook het aantal sportactiviteiten laten een flinke stijging zien. Zo is het huidige aantal sportactiviteiten in ’t Gooi: 85 (in 1994/1996 was dat nog 15) en aantal individuele sportadviezen toen: 19 en nu zijn dat er jaarlijks zo’n 50. 

Hoe wordt het jubileum in ’t Gooi gevierd? 
In januari vond de bijeenkomst Uniek Sporten in Huizen plaats. Doel was het sporten met een beperking onder de aandacht te brengen en het 25-jarige samenwerkingsverband te vieren. Op diverse manieren werden de aanwezige buurtsportcoaches, beleidsmedewerkers en sportaanbieders geïnformeerd en geïnspireerd over het landelijke- en regionale aanbod. Klik hier om alle foto’s van de bijeenkomst te bekijken. 

In de loop van het jaar worden nog verschillende activiteiten georganiseerd. Houd hiervoor de website van Team Sportservice ’t Gooi in de gaten.