HomeGratis Fitheidstesten in Hilversum en Wijdemeren

Gratis Fitheidstesten in Hilversum en Wijdemeren

Wil je meer inzicht in je eigen fitheid? Ben je weinig lichamelijk actief of wil je meer bewegen? Wil je je vitaler en fitter voelen? De gemeentes Hilversum en Wijdemeren en Team Sportservice ’t Gooi bieden inwoners de unieke mogelijkheid om kosteloos deel te nemen aan een Fitheidstest in november op verschillende locaties in Hilversum en Wijdemeren.

Fitheidstesten

Uit onderzoek blijkt dat met het ouder worden het op peil houden van fitheid en gezondheid steeds belangrijker wordt. Het helpt bij het voorkomen van hart- en vaatziekten en ter preventie van vallen. Ook kan sport en bewegen psychische klachten verlichten, heeft het een positief effect op dementie en kan het eenzaamheid tegengaan.

Tijdens de Fitheidstest worden diverse oefeningen uitgevoerd, waaronder oefeningen voor balans, lenigheid en snelheid. Ook wordt de bloeddruk gemeten. Het doel van de test is om inwoners inzicht te bieden in hun fitheid en de beweegmogelijkheden in de wijk.

De Fitheidstesten worden georganiseerd door de buurtsportcoaches van Team Sportservice ‘t Gooi in opdracht van de gemeentes Hilversum en Wijdemeren en in samenwerking met lokale huisartsen en fysiotherapeuten. De fitheidstest is ontwikkeld voor inwoners tussen de 50 en 84 jaar die gemiddeld minder dan 150 minuten per week actief bewegen of sporten. Ook inwoners met een chronische aandoening en/of lichamelijke beperking kunnen meedoen.

Data en locaties

De data en locaties van de Fitheidstesten in 2024, zijn nog niet bekend. Zodra dit bekend is, kun je je via deze pagina aanmelden.

Aanmelden

Deelname is kosteloos en de Fitheidstest duurt maximaal 1,5 uur. Aanmelden vooraf is verplicht. Zodra de aanmelding open gaat kan je je via onderstaande button aanmelden.

Fitheidstesten Hilversum Fitheidstest Wijdemeren