HomeNieuwsDe strijd om de Streetwise Cup; ruim 300 basisschoolleerlingen

De strijd om de Streetwise Cup; ruim 300 basisschoolleerlingen

De woensdagmiddag (20 maart en 27 maart) stond in het teken van de Streetwise Cup voor jongens en meisjes van groep 7 en 8 voor basisscholen in Hilversum. In totaal deden ruim 300 kinderen mee!

Het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland georganiseerd door de Bink buurtsportcoaches en Versa Welzijn. De wedstrijden werden gespeeld op het sportterrein van HSV Wasmeer met het Cruyff Court Davy Klaassen als hoofdveld. Tijdens de Streetwise Cup staat plezier in het spel, respect en gelijkheid centraal. Voor het startsignaal van het toernooi klonk, werd de respectvlag ondertekend door de aanvoerders van de teams.

De 14 regels van Cruijff

Tijdens het toernooi staan de 14 regels van Johan Cruijff centraal. Het zijn omgangsregels waar iedereen zich aan moet houden en waar iedereen elkaar op kan aanspreken. Thema’s als respect, samenspel, creativiteit en initiatief dienen als leidraad om kinderen tijdens het spelen bewust te maken van hun verantwoordelijkheid en hoe je met elkaar omgaat.

De winnaars

De toernooiwinst ging uiteindelijk bij de jongens naar de Lelyschool en bij de meisjes naar de Goudenregenschool. Zij gaan door naar de landelijke FC Straat Play-offs op 28 augustus. 

De respect award was dit keer bij de jongens voor Basisschool de Wilge en bij de meiden voor de Vondelschool.  

Warming-up met JOGG-smoothiefiets

Tijdens beide dagen was JOGG-Hilversum aanwezig met de smoothiefiets en water. De smoothiefietsen waren goed voor de warming-up en cooling-down van de spieren en daarnaast konden kinderen hun energie aanvullen met een verse, gezonde smoothie. De smoothiefiets was razend populair bij de ouders en kinderen.

“Zo’n blenderbike wil ik thuis ook wel!”

Wij wensen de Lelyschool en de Goudenregenschool heel veel succes tijdens de landelijke play-offs!