HomeNieuwsNieuw Leefstijlloket in Hilversum Noordoost geopend

Nieuw Leefstijlloket in Hilversum Noordoost geopend

In Wijkcentrum Lopes Dias opende op donderdag 5 oktober officieel het derde Leefstijlloket van Hilversum. Het Leefstijlloket is gratis toegankelijk voor alle volwassen inwoners van Hilversum met vragen over een gezonde(re) leefstijl en bewegen. 

Na de opening van eerdere loketten in Medisch Centrum Nieuw Zuid en Wijkcentrum St. Joseph openende nu wethouder Karin van Hunnik samen met buurtsportcoach Gezonde Leefstijl Judith Kramer officieel het derde loket. 

Samen is leuker dan alleen

De wethouder sport trapte de middag af met de oorsprong van dit initiatief en de redenen waarom de gemeente opdracht heeft gegeven. In september 2021 werd het Preventieakkoord Hilversum 2021 – 2023 ondertekend. Daarin is de ambitie opgenomen dat iedere inwoner in Hilversum de kans krijgt om op een gezonde manier te leven, op te groeien, te wonen, te bewegen en te sporten in een groene leefomgeving. Het Leefstijlloket moet vraag en aanbod met elkaar verbinden en de voorzieningen beter vindbaar en bereikbaar maken voor inwoners.   

Meer dan alleen advies

Met de opening van het Leefstijlloket wordt er ook ingezet op het ontlasten van de zorg. Soms heeft een patiënt bij de huisarts geen medicijn nodig en is de inwoner veel meer geholpen met aansluiting bij een wandelgroep of regelmatig een ochtendje koffiedrinken met andere mensen.  

“Ik hoorde laatst ook van mijn tandarts dat-ie iemand in de stoel had die zich eenzaam voelde. Die kan daar op zo’n moment niet zo veel mee, maar hij kan wel doorverwijzen naar het Leefstijlloket.” – Judith Kramer 

Hilversummer aan het woord

Via een GLI-programma is deelnemer Mathilde doorverwezen naar het Leefstijlloket in Hilversum Oost. Ze wilde graag wandelen of sporten in groepsverband met mensen van hetzelfde niveau. Op advies van de buurtsportcoach Gezonde Leefstijl is Mathilde aangehaakt bij de wandelgroep op donderdagmiddag van buurtsportcoach Miranda (vanuit wijkcentrum Lopes Dias) en op zondagochtend met de wandeltraining voor de wandelrally.  

 We hebben samen gekeken naar wat er allemaal mogelijk is, maar ik vond vooral dat het iets laagdrempelig moest zijn. We kwamen uit bij de wandelgroep op donderdag. Wandelen is namelijk laagdrempelig en een makkelijke factor om in beweging te komen aldus Mathilde. “Wat heel leuk is, is dat ik een wandelmaatje aan de wandeltraining heb overgehouden. We wandelen nu samen op de maandag en de donderdag.”  – Deelnemer Mathilde

 Het Leefstijlloket

Het Leefstijlloket is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Hilversum, Team Sportservice, de Regionale Huisartsen Organisatie Gooi en Omstreken (RHOGO), Eerstelijns Hilversum en Versa Welzijn. De gratis inloopspreekuren van het Leefstijlloket in wijkcentrum Lopes Dias zijn elke maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.  

     

Meer informatie? 

Voor meer informatie over het Leefstijlloket in Hilversum Noordoost zie de website teamsportservice.nl/gooi of neem contact op met Buurtsportcoach Gezonde Leefstijl Hilversum Noordoost, Judith Kramer, via jkramer@teamsportservice.nl of 06 55 00 88 49.