HomeJeugdaanbod Medemblik

Jeugdaanbod Medemblik

Kleine kinderen houden van rollen, kruipen, lopen, zelf eten en buitenspelen. Maar vandaag de dag is het moeilijker voor kinderen om genoeg te bewegen. Spelen en bewegen zijn essentieel voor een gezonde lichamelijke, emotionele en verstandelijke ontwikkeling. Onderzoek toont ook aan dat kinderen die op jonge leeftijd sporten, later actiever blijven. En dit draagt dan weer bij aan de gezonde generatie in 2040.

Onderstaand hebben wij het aanbod voor de jongste jeugd in Medemblik op een rij gezet. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via wf@teamsportservice.nl of 0229-287700.

ActiviteitVerenigingPlaatsLeeftijdDag/tijdWebsite
Peuter en kleutergymGymvereniging de WestfriesBenningbroek3 - 6 jaarZaterdag - 09:15 - 10:15Gymverening de Westfries
GymGymvereniging de SpartaanMidwoudvanaf 3,5 jaarMaandag - 15:15 - 16:15Gymvereniging de Spartaan
TurnenGymvereniging VVWWervershoof3 - 6 jaarWoensdag - 13:30 - 14:15Gymvereniging VVW
Nijntje beweegdiplomaWognumse gymnastiek club (WGC)Wognum1,5 -3 jaarVrijdag - 08:45 - 09:30Wognumse Gymnastiek Club
Jeugd gymWognumse gymnastiek club (WGC)Wognumgroep 1, 2 en 3Woensdag - 14:15 - 15:15Wognumse Gymnastiek Club
KleuterdansSportgymclub Steeds Voorwaarts (SVW)Abbekerk3 - 5 jaarDinsdag - 15:15 - 16:00SVW - Steedsvoorwaarts

Kabouterpad Medemblik

Het kabouterpad in Medemblik is een leuke en leerzame speurtocht voor jonge kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. De afstanden variëren tussen de 1.7 en 2.2 kilometer. Onderweg speuren de kinderen samen met hun (groot)ouders/oppas/begeleider naar de ronde bordjes met een kabouter erop. De bordjes hangen op houten palen, lantaarnpalen of verkeersborden.

Aan het begin van elke route staat een startbord met een QR-code. Via deze code kom je bij een leuk verhaal. De dwerg en de kabouters hebben vragen en opdrachten bedacht, die jullie onderweg kunnen uitvoeren. Ook zijn deze via de QR-code op het startbord te vinden.

Beweegtas voor peuters

De beweegtas voor peuter is een initiatief van JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst). In de Beweegtas, ontwikkeld door Jonge Beweeghelden, zitten spelmaterialen, instructiekaarten en twee leesboeken. De Beweegtas is een leuke manier voor opvoeders om samen met jonge kinderen tussen de 2-4 jaar spelenderwijs te bewegen. Het is laagdrempelig, voor iedereen toegankelijk en zo wordt bewegen nog leuker.

Ben je nieuwsgierig of enthousiast? De tas is te leen in de volgende 6 bibliotheken: De Goorn, Obdam, Wognum, Medemblik, Wervershoof en Enkhuizen. Heb je nog geen abonnement bij de bibliotheek? Meld je kind dan kosteloos aan en leen de Beweegtas!