HomeNieuwsZumba in Aartswoud

Zumba in Aartswoud

Houd je van lekker dansen en wil je sportief het jaar beginnen? Kom dan deelnemen aan de Zumba lessen in Aartswoud.

Vanaf donderdag 22 januari worden er wekelijks op zowel de maandagavond als de donderdagavond in de gymzaal in Aartswoud Zumba lessen gegeven van 20.00-21.00 uur. De lessen worden gegeven door Rinske en Marleen uit Hoogwoud. Beide dames hebben al jarenlange ervaring in het geven van Zumba, en willen graag deze swingende sport in Aartswoud verder uitbreiden.

 

Zumba is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns Amerikaanse dans, zoals de Salsa, Merengue en Samba. Bij Zumba worden fitnessoefeningen op muziek gedaan meestal in de vorm van een dans. Sporten houd je lichaam en geest gezond. Wekelijks eenmaal sporten houd je conditie op peil, en met tweemaal sporten in de week verbetert je conditie. Daarbij train je met Zumba in een uur je gehele lichaam op de lekkerste muziek en verbrand tot wel 1000 calorieën.  

 

De Zumba lessen worden geïnitieerd door OpMeer Actief Aartswoud. Een groep vrijwilligers, die inmiddels de initiatiefnemers zijn van “Bewegen voor senioren” en “25+ sporten” in de gymzaal in Aartswoud. Ook is er door hun inzet, op het voetbalterrein van AGSV, een jeu de boules baan gerealiseerd. Allemaal sport-en beweegactiviteiten tegen geen of een zeer lage financiële bijdrage.
Heeft u vragen over Zumba dan kunt u contact opnemen met Margriet Brouwer 0229-582122. De gymzaal ligt naast de basisschool De Dubbele Punt, Koetenburg 14 te Aartswoud. Wilt u gewoon een keertje kijken of meedoen om te ervaren wat het is, ook dat kan. U bent van harte welkom.