HomeNieuwsDrinkWater! Campagne van start in JOGG-gemeenten

DrinkWater! Campagne van start in JOGG-gemeenten

Water drinken is belangrijk én gezond. Dat lijkt misschien logisch, maar is lang nog niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom organiseren de drie JOGG gemeenten Koggenland, Medemblik en Enkhuizen in juni de ‘DrinkWater!’ campagne. Met deze campagne wordt water drinken weer de normaalste zaak van de wereld.

De ‘DrinkWater!’ campagne is een onderdeel van de jaarlijks terugkerende Week Voor de Gezonde Jeugd (10-15 juni). JOGG Enkhuizen, Koggenland en Medemblik willen met de ‘DrinkWater! Campagne’ aan jongeren en ouders laten zien dat water de meest gezonde keuze is wanneer je wat wilt drinken.

Gezond gewicht

Kinderen krijgen gemakkelijk, en soms onbewust, te veel suikers binnen. Pakjes drinken of limonade mee naar school, het lijkt zo gemakkelijk voor ouders. Maar kinderen krijgen met deze zoete drankjes gemiddeld 6 kilo suiker per jaar binnen. JOGG-regisseur Bianca Sluijs: ,,Water lest de dorst het beste en is makkelijk te verkrijgen. Het is duurzamer (wanneer je een herbruikare fles gebruikt), goedkoper én vooral vrij van calorieën. De verschuiving van zoete drankjes naar water drinken zou enorm bijdragen aan een gezond gewicht onder jongeren.”

Extra aandacht

Om extra aandacht te vragen voor de campagne zijn in er in de week van 3 t/m 15 juni in Medemblik, Koggenland en Enkhuizen ‘DrinkWater!-borden te zien langs de weg. Speciaal voor scholen hebben we lesmateriaal beschikbaar gesteld voor de verschillende leeftijdsgroepen.

Onthulling posters samen met kinderraad

Op maandag 10 juni onthullen de drie wethouders van de gemeenten Koggenland, Medemblik en Enkhuizen(Marian van Kampen, Yannick Nijsingh en Win Bijman) de campagne lans de weg. Dit doen ze samen met de kinderen Maaike, Lex, Tess en Dez van de Kinderraad Koggenland.