HomeNieuwsZomerse sporten tijdens de VakantieSportWeek!

Zomerse sporten tijdens de VakantieSportWeek!

Wil je lekker sporten in de zomervakantie? Grijp dan nu je kans tijdens de VakantieSportWeek. In de eerste weken van de zomervakantie worden allerlei sportcursussen georganiseerd door Sportservice West-Friesland. De VakantieSportWeek is voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de 1e en 2e klas van het voortgezet onderwijs uit de gemeenten Drechterland en Medemblik.

Divers sportaanbodDe VakantieSportWeek gaat op 21 juli van start en duurt tot 5 augustus 2012. Ook dit jaar kunnen de leerlingen tot het uiterste gaan tijdens bootcamp. Daarnaast staan ook de cursussen basketbal, beachvolleybal, jeu de boules, kanoën, roeien, tennis, skeeleren, survivalzwemmen, voetbalgames en windsurfen op het programma waar de leerlingen voor kunnen aanmelden. Voor het duiken en ponyrijden/ -verzorgen zijn oriëntatielessen geregeld. Je kunt maximaal twee sporten kiezen en betaalt € 5, – per cursus of oriëntatieles. Vorig jaar deden er 358 kinderen mee met de VakantieSportWeek.

De cursusEen cursus duurt zes uur, verdeeld over drie dagen, telkens twee uur achter elkaar op één dag. Op die manier is er veel diepgang en leren de kinderen veel. Doel van de sportcursussen is de jeugd, de basis van verschillende buiten- en campingsporten bij te brengen, zodat zij hiermee in hun vakantie zelfstandig aan de slag kunnen. De lessen worden verzorgd door diverse sportaanbieders uit de regio.

OriëntatielessenOok dit jaar zijn er oriëntatielessen van één á twee uur tijdens de VakantieSportWeek. De leerlingen kunnen tijdens deze oriëntatielessen kennismaken met duiken en ponyrijden/-verzorgen. Let wel op: de orientatielessen zijn lessen die maar één dag aangeboden worden. Je kan per activiteit maar voor 1 oriëntatieles ingedeeld worden.

Ook voor kinderen uit het speciaal onderwijsLeerlingen van het basisonderwijs ontvangen in mei het VakantieSportWeek-flyer op hun school, hierin staat alle benodigde informatie. De leerlingen van het voortgezet onderwijs krijgen de flyer thuisgestuurd. Ook kinderen uit het speciaal onderwijs kunnen deelnemen aan de VakantieSportWeek. Hierbij geldt wel dat zij woonachtig moeten zijn in één van bovenstaande gemeenten. Kinderen die willen deelnemen kunnen een VakantieSportWeek-flyer aanvragen.

Meer informatieVoor het aanvragen van een VakantieSportWeek-flyer en andere informatie kunt u contact opnemen met Sportservice West-Friesland, Ageeth Bakker, tel 0229-28 77 02, email of bezoek de website.