HomeNieuwsZie jij verstopte armoede?

Zie jij verstopte armoede?

Je komt ze vast tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport doen omdat hun ouders de contributie of lessen niet kunnen betalen. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden.

Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport helpen. Zij betalen voor deze kinderen en jongeren de contributie of het lesgeld en eventueel de benodigde attributen.

Ben jij de verbindende schakel?
Ouders kunnen zelf geen aanvraag bij het Jeugdfonds Sport doen. Daar hebben ze een intermediair voor nodig. Ben jij leerkracht, jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, maatschappelijk werker of op een andere manier professioneel betrokken bij de opvoeding of verzorging van een kind? Word intermediair! Als intermediair ben je de verbindende schakel die ervoor zorgt dat alle kinderen dezelfde kansen krijgen door simpel en snel online een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport in te dienen. En of kinderen willen voetballen, kiezen voor hockey of hiphop, maakt niet uit. Dat beslissen ze zelf. Na goedkeuring van de aanvraag word de contributie of het lesgeld direct aan de club overgemaakt.

Ervaring
Juf Hanneke geeft les aan groep 8 en is intermediair. “Door Isa ben ik intermediair geworden. Haar moeder is overleden en ze wordt opgevoed door haar oma. Vervolgens kreeg haar oma kanker, maar dat vertelde Isa niet. Isa zat altijd met veel plezier op judo. Ineens liet ze weten dat ze judo niet meer zo leuk vond en er af wilde. Maar dat bleek helemaal niet het geval. Het ging thuis gewoon niet zo goed en er was te weinig geld. Toen ik haar vertelde over het Jeugdfonds Sport bloeide ze op. Nu judoot ze weer met veel plezier. Zo zie je maar hoe mensen de sport kunnen vermijden en naar uitwegen zoeken als het thuis financieel minder gaat. En dat zie ik echt niet alleen bij Isa. Ik zoek samen met het kind naar de ware reden en dat is vaak een heel andere dan ze vertellen omdat mensen zich snel schamen.”

Intermediair worden?
Intermediair word je door je aan te melden bij het Jeugdfonds Sport. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en krijg je toegang tot het online aanvraagsysteem en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen.